21-05-2013

Withney 8e in Grote Prijs CSI*** Bethune; er zat meer in... Ze blijft in topvorm en alles geven.

Op de website van Galop omschrijven ze het als het "slagveld" van Béthune.  Als je de uitslagen bekijkt via de link of de bijlage, valt het meteen op hoeveel combinaties vroegtijdig de piste hebben verlaten.

Met Withney ging het allemaal heel gemakkelijk, maar die ene fout..  Even vloeken achteraf, want in principe vermijdbaar.  De manier waarop ze het allemaal doet, stemt ons uiteraard heel tevreden.
Er was geen barrage nodig om de winnaar aan te duiden. Ezequel Daponte was de enige foutloze in de proef.
De tijd van Withney was bepalend voor haar plaats, uiteindelijk toch nog 8e!   

Voor Withney was de piste geen probleem, onze strijd werd achteraf geleverd op de parking..   Daar kwam heel wat zwaar materiaal aan te pas om onze vrachtwagen vrij te krijgen.    Even werd er een plan B bekeken, om met een andere vrachtwagen naar ginder te rijden en de paarden al veilig thuis te krijgen.  Uiteindelijk was het dan toch gelukt, en Withney, Uletta en Umosa staan ondertussen terug veilig in stal.

Umosa heeft eveneens een topweekend achter de rug.  Na haar 3e plaats op zaterdag, 2e plaats op zondag, ging Patrik alles op alles zetten maandag.  Blijkbaar waren er ook al enkele weddenschappen afgesloten, en Patrik was dan ook gemotiveerd.    Het lukte tot aan de voorlaatste hindernis.  De winst was mogelijk, maar even een misverstand met Umosa, en daar ging die hoge klassering.  Toch geprobeerd, en zo blijft het dan ook een boeiende sport.  Het moet altijd gereden worden.

Op zondag waren we met de kleine pony's en onze jongste ruitertjes naar de outdoor van Koningshooikt geweest.
Super leuk om ze allemaal aan het werk te zien.  De tweeling Catherine en Lauranne Spits hebben er duidelijk plezier in, en waren enorm tevreden met de foutloze omlopen van Lucifer,  Tino en Empress.

Vorig jaar reed Marnick voor het eerst met zijn pony Venus op de outdoor in Koningshooikt.  Een eerste kennismaking op een hoogte van 70cm.
Exact een jaar later, kon hij voor het eerst proberen op een hoogte van 1.20m bij de pony's.  Daarvoor gingen we op maandag naar Herselt, voor de proeven van de Gouden Laars.

Venus heeft heel veel vermogen, met haar eigen stijl.   Als opwarming hadden we gekozen voor de 1.10m proef.  Alleen als dat zou lukken, mocht hij ook de 1.20m proef rijden.

Marnick reed sterk in de 1.10m proef, en reed naar een 2e plaats.       Op deze hoogte hebben ze al wel ervaring.  In de 1.20m proef kregen ze 2 fouten, maar toch veilig de finish gehaald!

Onze zoon Thibeau Spits had zijn pony's Sunny en Corne's Juliette bij in de 1m proef.     Met Corne's Juliette reed hij een goede rit, met 1 fout.    Sunny kent hij ondertussen al door en door.  In de piste wordt dat duidelijk, en op een simpele manier reden ze gisteren naar de 2e plaats!    Winst in de proef van 1m was voor Cedric Poets,    de proef van 1.10m werd gewonnen door Stephanie Van Riet.   
De hoogste proef 1.20m kende bij de -14 jarigen slechts 1 foutloze, daar ging de winst naar Louise Van Laer met Escada.
Bij de +14-jarigen was het Laurens Mathyssen met Winnetou die de overwinning behaalde.

Onze zoon Marnick had eveneens zijn paard Bijou bij voor de 1.10m scholieren.  Daar deed hij het dubbel foutloos, met een 7e plaats.     Onze neef Jeroen De Winter had pech in de 1.40m proef met Gravin.  Eén fout hield hem uit de barrage, maar toch weeral een knappe prestatie van Jeroen.






Documents
Bethune résultats Grand Prix 2013