22-04-2013

Zondag in Lummen, topdag voor Jeroen De Winter en Appelen.

Jeugdig talent in Lummen.  Bij de 7-jarige paarden waren heel wat kandidaten aanwezig, om zich voor te bereiden voor het Belgisch Kampioenschap, dat ginds plaats heeft binnen 2 weken.
Onze neef Jeroen De Winter heeft Gretel S zelf gevonden op tornooi, enkele jaren geleden.     Hij kon zijn papa Erik overtuigen om haar aan te kopen, iets wat ze zich nooit hebben beklaagd, integendeel.

De kleine Corland merrie Gretel is in staat tot grootse dingen.    Recent won ze bij ons op de Groentenjumping de finale bij de 7-jarige paarden, toch ook in een groot deelnemersveld met uitsluitend professionals.
Deze keer in Lummen was het niet anders, en weer snelde de Gretel naar de overwinning in de finale van de 7-jarige paarden!  Een hele eer om ruiters als Stefan Corten en Penelope Leprovost voor te zijn..

Het was zondag "Jeroentjes"-dag, want een andere jeugdige Jeroen haalde het in de Grote Prijs.  Een eerste GP overwinning in de carrière van Jeroen Appelen, het is hem van harte gegund!
Alle resultaten van de 2e week Spring Tour vind je hier

In tegenstelling tot de eerste week Spring Tour haalde Patrik mindere resultaten.   De eerste week was dan ook bijzonder goed, en het weekendje rust van Withney tijdens de 2e week laat zich dan ook snel merken...   
Comptesse was er dit weekend in Lummen wel bij, maar zat minder fris.   Ze mag samen met Withney volgend weekend even gaan uitwaaien aan de Belgische kust.    We hopen dat ze fris en monter terug klaar staan voor de CSIO Lummen, van 2 tot 5 mei.

Er is voor de Belgische top een interessante tussenstop, in Antwerpen.  De mooie locatie aan de Scheldekaai doet dromen, en de internationale topruiters zorgen voor heel wat prestaties in de 4-sterrencompetitie.
Ondertussen hebben we bevestiging gekregen dat Patrik er ook  zal meedoen met Umosa B.      Met deze Andiamo-dochter zou Patrik het eerder willen proberen in de speedproeven.
Vorig jaar kon hij daarvoor nog rekenen op snelheidsduivel Wrangler.   Dit seizoen loopt Wrangler nog bijzonder succesvol samen met Nico Vanderplaetsen.  In Antwerpen zullen zij van start gaan in de 2-ster competitie.