30-03-2017

Jan Claeys grote winnaar op eerste dag Groentenjumping

Op de eerste dag van de Groentenjumping werd er gestart met de CSN Silver. Er stonden proeven over hoogtes van 1.15m, 1.25m en 1.35m op het programma. Het werd een mooie zonnige dag met bij elke proef blijde gezichten in de prijsuitreiking.

De eerste proef, de 1.15m, werd gewonnen door ruiter uit de streek, Danny Van Es. Met zijn Zico V wist hij in deze twee fasen special foutloos rond te komen in een tijd van 30.35 seconden. Hij was zo ruim twee seconden sneller dan Stephanie Storms. Deze amazone wist met Rolex eveneens zonder fouten rond te komen, maar dan in een tijd van 32.18 seconden. Op plaats drie zagen we ruiter aan huis, Jeroen De Winter met Va-Vite. Zij finishten zonder fouten na 33.66 seconden. Verder in de top vijf zagen we Bert Panneels (Or La Loi) en Lien Lemmens (Hercules de la Ferme Blanche).

Jan Claeys reed in het 1.25m naar de winst met Blackmail JB. Dit duo was de concurrentie te snel af in 28.14 seconden en dit zonder ook maar een fout te maken. Op de tweede plaats zagen we opnieuw een ruiter aan huis. Patrik Spits reed Freestyle van de Withoeve foutloos rond in een tijd van 28.26 seconden. Stephanie Vermeulen maakte de top drie compleet met Golden Penny C. Voor hun noteerden we een foutloze rit in 28.45 seconden. De top vijf werd vervolledigd door opnieuw Bert Panneels (Or La Loi) en Geoffrey Cobbaut (Gigi van het Polderhof).

De laatste proef werd eveneens gewonnen door Jan Claeys. Ditmaal deed hij dit met Charmeur van het Kloosterhof. Claeys was in een tijd van 33.65 seconden ruim drie seconden sneller dan Vincent Lambrecht en Forever van't Hofken. Deze combinatie wist ook de nul op het scorebord te houden maar dan in 37.13 seconden. Christophe Vanderhasselt zagen we terug op plaats drie met zijn Edel-vitseroel. Zij kwamen na 37.64 seconden door de chrono zonder fouten te maken. Louise Van Laer (Canny Blue) en Niels Fockaert (Coco van den Aard Z) maakten de top vijf compleet.

Morgenvroeg beginnen we aan de tweede dag CSN Silver op Groentenjumping om 9u met de 1.20m proef. Omstreeks 11u40 vervolgen we met de 1.30m proef en rond 16u10 start de 1.40m Grote Prijs Silver. Iedereen welkom om een kijkje te komen nemen!


Bron foto: Tess Dewerie