09-06-2014

Niels Bruynseels wint de Grote Prijs 'Paul Mais'

 De Grote Prijs 'Paul Mais' is op de 3 sterren concours van Sint Katelijne Waver gewonnen door Niels Bruynseels en Filou D (v. Querlybet Hero). Van de 46 starters wisten er 9 combinaties zich te plaatsen voor de barrage, waarvan 5 Belgen. Niels zette als derde combinatie meteen een snelle tijd van 39:03 seconden neer. Bruynseels kreeg de trofee overhandigd door Paul Mais en de bekende TV ster Tom Waes. Vorig jaar won dit duo nog de Masters op de CSI van Zandhoven.

Enkel de laatste combinatie Jerome Guery kwam met Falco van 't Roosakker nog aardig in de buurt, maar werd 2e in 39:29 seconden. Voor Guery en Falco is het al de tweede keer dit seizoen dat zij tweede worden in een Grote Prijs. In de Grote Prijs van Vejer de la Frontera werden zij ook al 2e.
De Braziliaan Andre Freire werd 3e (40:14) met Geisha van Orshof. Vorig jaar won Olivier Philippaers nog met deze 8-jarige BWP merrie in Arezzo een rubriek voor jonge paarden. De hengsten Emerald (Harrie Smolders) en Breemeersen Adorado (Donaat Brondeel) vervolledigden de top 5.
Olympisch kampioen Steve Guerdat, die morgen jarig is, zette de snelste tijd (38:12) neer maar moest tevreden zijn met de 6e plaats na 4 strafpunten.
Dominique Hendrickx eindigde met Cayen vh Hobos op de 7e plaats. De winnaar van vorig jaar en organisator Patrik Spits werd 8ste met Whitney van de Dwerse Hagen, zij kregen 8 strafpunten in hun barrage.