06-06-2014

Patrik Spits wint openingsproef met Withney op onze eigen CSI*** St-Katelijne-Waver !

Vorig jaar wonnen Patrik en Withney de belangrijkste proef  op onze concours, met zijn stunt in de Grote Prijs.
Dit jaar zijn we goed begonnen met de openingsrubriek.  Dat kunnen ze ons alvast niet meer afnemen.

De eerste wedstrijddag is ondertussen meer dan halfweg, en we hebben dat kunnen doen met schitterende temperaturen.

Onze eigen Belgische ruiters tonen vorm, want ook Sven Van Dijck won met de proef Equnews, voor de Britse amazone Jessica Mendoza.

Deze ruiters hebben al langer  ervaring op dit niveau, maar door Equnews is een ruiter voor de allereerste keer op een internationale wedstrijd.  We volgen hem graag even; hier is het verhaal van Sanne, de vriendin van Philippe Mertens.


 



Het begon eigenlijk allemaal al met Pasen. De regionale wedstrijd bij stal Ceulemans, met op zondag een dag voor de LRV ruiters. We waren op zoek naar een wedstrijd om ritme op te doen, en wat is er idealer? We hadden dan nog het geluk van op de grote piste te mogen rijden. Dus waagden we het erop.  Na een mindere ronde in het midden, liet Philippe zich ompraten om zich toch maar bij in te schrijven voor de klasse zwaar. Daar worden ze dan knap 4e. Een stomme fout op de eerst van de barrage, want de tijd om te winnen haalden ze. Maar elke fout telt, en 4e zijn is helemaal niet slecht als je komt om ritme op te doen.. De eerste plaats kreeg een wildcard om te mogen starten, daar was hij zo dichtbij en dan begint het toch te kriebelen.
Ongeveer een week voor aanvang van de groentenjumping geeft Equnews een startplaats weg aan de persoon met de meeste likes op zijn facebookpagina. Een mooie kans, dus waarom proberen we niet? En hij won de startplaats.. Daar zouden we Equnews toch al voor willen bedanken! Het is een mooie wedstrijd, dicht bij huis. Niet slecht voor een eerste internationale wedstrijd! Maar dan komt het kostenplaatje. Een startplaats kost nog geld. Bergen geld. Licentieverhoging, stalgeld, FEI-pas... En dan zijn we nog niet daar. Toch hebben we een doel dit weekend, we gaan van elk moment proberen te genieten!
Als dan de deelnemerslijst online komt te staan krijg je toch wat gezonde spanning. Er doen echt een hoop grote namen mee! Olympisch kampioen Steve Guerdat doet zelfs mee, stel je dat eens voor.. Rijden in dezelfde proef als Guerdat. Wat zou het leuk zijn mocht je een keer voor hem kunnen eindigen! :-)
En dan komt het stilletjes aan korter bij.. Donderdag, tijd om te vertrekken. Nog snel alles controleren, alles bij. Wat een verhuis seg! Zelfs voor maar een paard heb je zo veel materiaal nodig! Eens we aangekomen zijn verliep alles best vlot! De mensen hier zijn een voor een super! We werden meteen wegwijs gemaakt en konden beginnen installeren. Even stress voor de vet check, maar ook die ging vanzelf. 's Avonds gingen we nog snel iets drinken in de tent. Het is abnormaal hoe snel je mensen leert kennen! Het werd dan ook een gezellige avond.
Nu is de groentenjumping echt begonnen voor ons! We gaan proberen ervan te genieten, met het weer dat ze voorspeld hebben, kan dat al niet moeilijk zijn!