30-03-2013

Patrik wint 1m50 CSI*** met Comptesse vd Withoeve

Vrijdag werd op piste West de 1m35-rubriek voor de drie sterren-ruiters gewonnen door de Nederlander Piet Raijmakers Junior met Chanelly (v. Contender). Vele combinaties waren foutloos, dus de tijd was erg belangrijk. De 2e snelste tijd was voor Jeroen Appelen met zijn Uni Stop (v. Non Stop). Patrik vervolledigde de top 3 met Umosa (v. Andiamo).

Nadien werd de laatste proef van de dag op deze piste gesprongen, een 1m20-rubriek voor de CSI*-ruiters. Nico Vanderplaetsen ging verschroeiend snel met Wabab de Boerendans (v. Nabab de Reve), goed voor winst, Brecht Goossens eindigde op 2 (Dossari du Boisson), op 3 kregen we Eliane De Beule met Girlybet R (Querlybet Hero). Een stal ceulemans-product eindigde op 4: Electra vd Dwerse Hagen (Heartbreaker) onder Jorien Livens. Electra komt uit dezelfde moeder als veilingpaard Vendome DH Z. Patrik startte ook in deze rubriek, met Feline DH, een mooie foutloze trainingsronde, nog net binnen de prijzen.

Ondertussen had Patrik ook reeds Comptesse gereden op piste Oost, in de 1m50 kwalificatie voor de Grote Prijs. De proef was rechtstreeks op tijd, en Comptesse (v. Sheyenne de Baugy) deed zo goed mee, goed voor een voorlopige eerste plaats. Dat werd meteen het eindresultaat, Comptesse en Patrik op 1! Phillippe Le Jeune werd 2e met Loro Piana Boyante de Muze (v. (Kashmir vh Schuttershof), Jack Ansems (Zelena) 3e.

Na deze hoge proef werden de hindernissen heel wat verlaagd voor de familierelais. Voor deze jaarlijkse traditie wordt steeds hard getraind, door ruiters, ponys, en lopers! Winst in de kleine maat ging dit jaar naar nichtje Nathalie De Winter, bijgestaan door nonkel Johan De Winter. Op 2 vinden we onze kleine Lauranne Spits, met dank aan neef Jeroen. De 3e plaats was voor Kobe Malisart, 4e werd ons ander kleintje, Catherine Spits.
In de grote maat ging winst naar de steeds snelle Jorich Spits, samen met Louis, 2e werd Thibeau, met dank aan nonkel Raf Spits.

Vervolgens werden de hindernissen weer flink opgetrokken en de lichten aan gestoken, voor de Euphony 6-bars competitie. 10 ruiters namen deel. De eerste ronde vielen er drie uit, de tweede ook, in de derde ronde helaas een fout voor Patrik, die opnieuw zijn krachtpatser Comptesse opzadelde, en voor Koen De Waele met Edjaz (Darco). De winst ging uiteindelijk over een hoogte van 1m95 gedeeld naar Gudrun Patteet (Shablis vd Zwartwaterhoeve) en Tim Stockdale (Fresh Direct K2).

Mooie proeven, mooie sport, en een gezellige afsluiter van de avond met het Trio Bluff. We kijken terug op een geslaagde eerste dag. Drie dagen hebben we nog te gaan, we hopen jullie te mogen verwelkomen. Programma, startlijsten en resultaten, klik hier…