13-06-2009

Alvaceno doet het foutloos in 1.45m proef in Ponte De Lima.

Dag 1 zit er op in het Portugese Ponte De Lima. Tegenover de slechte weersomstandigheden van vorige week, is het nu stralend weer en meer dan warm genoeg.
Ze mogen van de zon genieten, maar er mag nog gewerkt worden ook.
De 1.45m proef was meteen een eerste selectie voor de Grote Prijs.
Patrik startte in die proef Alvaceno, die het er héél goed van heeft afgebracht met een foutloze omloop. Alvaceno is echt heel voorzichtig, en hij groeit meer en meer in het werk.
De proef was rechtstreeks op tijd, en ze waren niet snel genoeg om in de prijzen te vallen, maar voor Patrik is de kwalificatie in de GP toch al een feit. Waarschijnlijk zal hij de GP wel met Ambassador springen, omdat hij meer ervaring heeft. Een luxeprobleem, als je twee toffe paarden bij hebt, die aan elkaar gewaagd zijn.

Gregory Wathelet reed met Conan wel een snelle proef, goed voor de 2e plaats. Eerder op de dag was Gregory in de 1.40m proef ook al 2e (Sarranels) en 3e (Willem van het Janshof). In die proef kreeg Ambassador een foutje op hindernis 1.
Andere Belgen die goed gestart zijn en al zeker mogen terug komen in de Grote Prijs op zondag: Wilm Vermeir (Umit) en Bert Prouvé (Un Ami S). Ook zij bleven mooi foutloos in de 1.45m proef.
http://www.csipontedelima.com