16-07-2009

Een vreemde vogel, die Patrik Spits... De box van (Pirelli) Red Star M.

De zwarte hengst Red Star is een paard voor het grotere werk. Daar is ook Patrik van overtuigd, maar dan moet alles echt goed voor elkaar zijn.
Een paard moet zich goed voelen, en ook voldoende kunnen rusten.
Van hengsten is geweten dat ze zich vlugger kunnen opboeien. Zo legde Red Star altijd ook ettelijke meters, of op de duur wel kilometers, af in zijn stal.
Verloren energie, kan je dat wel noemen.
Patrik heeft een oplossing gezocht, en ook wel gevonden. In de stal van Red Star liggen al een tijdje autobanden. Zo kan hij zich niet zo gemakkelijk bewegen in de stal, want er zijn hindernissen voor hem. Maar hij kan er zich eigenlijk niet aan bezeren, en hij heeft de laatste weken toch al wat rust gevonden.
Red Star is mee, de autobanden ook. We noemen hem nu al lachend "Pirelli Red Star", of "Michelin Red Star".
Ik denk dat Patrik ook al wel zijn bijnaam heeft op de wedstrijden in Frankrijk, hij heeft altijd wel iets speciaals aan de hand.
Vorige week is Pieter Devos en hij op de scooter nog achtervolgd door een boxer in de straten van Vichy. Die hond had het gemunt op de benen van Pieter.
Hopelijk hebben we nu in Royan enkel beziens met de autobanden, en met hopelijk goede prestaties van de paarden die we mee hebben.
Butterfly van de Padenborre (Quickstar x Hymalaya) en Wrangler van de Withoeve (v. Gottha Brecourt) maken hun internationaal debuut. De 7-jarige merrie Cadjanine Z (v. Cannabis) is er ook terug bij.
De paarden zijn vanmorgen veilig en wel aangekomen in Royan, dankzij de hulp van Kamiel en schoonvader Laurent Spits.
http://www.jumping-royan.com