01-08-2009

Va-Vite, 5e plaats in 1.40m proef CSI*** Beervelde.

Beervelde, het moet gezegd, er is sfeer. Ook vrijdagavond was een geslaagde avond, met als afsluiter de Ride & Drive. Bijna was er succes voor Daniël Praet, vader van Koen Praet, die voor de gelegenheid de 4-jarige merrie Filigrana (v. Actionbreaker) kreeg. De merrie is in eigendom van onze stal, en krijgt haar opleiding bij Koen. Als medewerker aan de jumping in Beervelde kreeg Daniël startgelegenheid, en hij moest het dan maar proberen te klaren met zo'n jong paard, ook al was het 3 jaar geleden dat hij op het paard had gezeten, en maar liefst 22 jaar geleden dat hij wedstrijd had gereden! Er kwam wat stuntwerk aan te pas..
Ook vandaag in de 1.40m proef moest er gestunt worden om Wilm Vermeir met Wizard van de Donkhoeve van een overwinning te houden. Niemand lukte in die opzet, en Patrik koos dan toch een beetje voor veiligheid. Dit resulteerde met Va-Vite in een dubbele foutloze omloop en een mooie 5e plaats.
Vanavond komt er een dochter van Va-Vite op de veulenveiling in Beervelde. De merrie Je t'Adore Dwerse Hagen is overigens interessant gefokt uit de moederlijn van Nec Plus Ultra de Leuze. De moeder van Je t'Adore is Ursa Major de Leuze en zal weldra ook in de sport komen bij ons op stal.
http://www.flanders-horse-event.com/_html/main-jp.php?taal=nl&page=jp_prog