10-08-2009

We maken ons op voor de Belgische kampioenschappen, eerst de jonge paarden!

De kampioenschaps-koorts neemt toe. Vandaag is het de laatste dag om in te schrijven voor het Belgisch kampioenschap in Kapellen. We hadden gehoopt om na Withney nog een 2e paard in te schrijven voor het kampioenschap, maar we gaan dit uit respect voor de paarden niet doen. We weten dat er op het BK serieus gebouwd wordt, en de andere paarden zijn nog niet klaar voor die proeven.

Wrangler van de Withoeve heeft het voorbije weekend top gesprongen, en is ook gisteren in de Grote Prijs foutloos geweest in de basisomloop. In de barrage oversprong hij zich wat op het eerste element van de dubbelsprong, en hij geraakte er niet meer voor de uitsprong van de dubbel. Opnieuw aangereden, en met 4 strafpunten mooi op een 11e plaats.
Dan zie je dat hij nog te weinig ervaring heeft op dergelijke proeven, en mag hij mee naar Kapellen voor de nevenproeven.
Er zijn heel wat mensen benieuwd om Red Star bezig te zien. Hij heeft na de wedstrijd in Royan, waar hij nog de Grote Prijs won, een medische behandeling moeten ondergaan wegens spierscheur, en we moeten de wachttijden respecteren om terug in competitie te gaan. Hij zal er dit jaar niet bij zijn op het BK in Kapellen, maar hij is nog steeds in het werk, zodat hij conditioneel er niet op achteruit gaat. We hopen met hem sterk voor de dag te komen tijdens de indoorwedstrijden.

Dat is al een vooruitblik voor volgende week, maar deze week is ook een week waar al een hele voorbereiding aan vooraf ging.
Het Belgisch kampioenschap van de jonge paarden in Gesves.
Stijn Baert zal aantreden bij de 5-jarige paarden met Zapatero (Quinar), Uriano (Ogano-Sitte), Lady Mc Beth (Limbus), Etoile van 't Oudsbos (Toulon) en bij de 6-jarigen met Cashmira DH Z. Zij heeft tot nu toe een abonnement op een 3e plaats, waar we deze week absoluut voor zouden tekenen.. (zowel in Moorsele bij nat. wedstrijd LRV, als op het Z-festival was Cashmira 3e).

Voor Uletta en Caroline De Laet was één tijdfout er teveel aan op het nationaal kampioenschap van LRV. Met haar 9 op 10 foutloos in de cyclus, mogen we bepaalde verwachtingen hebben, en we hopen het duo in de finale te mogen zien aanstaande zondag.

Tenslotte mogen we zeker Joe Clee en Dollar vt Eigenlo (v. Heartbreaker) bij de 6-jarigen niet vergeten. Ze toonden de laatste weken op 1.30m wedstrijden hun vorm.
Er is sowieso hard gewerkt, en de spanning stijgt!

Voor Patrik wordt dit een rustige week. Hij doet enkel mee met Catalano, Va-Vite en Cadjanine Z in Gesves aan het criterium voor 7-jarige paarden.