17-08-2009

Etoile schittert in Gesves; 6e op BK, snelste tijd in barrage, met 1 fout..

Tevreden, dat zijn we over onze paarden deze week in Gesves.
De beste prestatie in het Belgisch Kampioenschap kwam van Etoile van 't Oudsbos. Deze goedgekeurde dekhengst van Toulon x Lys, was zo dichtbij de titel.. Stijn Baert moest bij de 5-jarige paarden als eerste aantreden in de barrage met 15 barragekandidaten. Op een kampioenschap moet je er gewoon voor gaan, en dat deed Stijn zeker. Hij reed een tijd van 37,16 seconden, terwijl de kampioen een tijd neerzette van 43.. Eén wending werd iets te kort genomen, en daar viel de fout. Toch een mooie 6e plaats, en een goed gevoel. Proficiat aan de eigenaars Martine en Erik Boyen - Nagels! Ook de fokkers van Etoile waren tot in Gesves afgezakt, mochten terecht fier zijn op hun fokprodukt en konden meteen vaststellen dat Etoile echt een belofte wordt voor de toekomst.
Bij de 5-jarigen was de titel voor Excenel (v. Thunder vd Zuuthoeve) met Jan Van Dijck. Deze Excenel werd als veulen verkocht op de veulenveiling in het Azelhof (BWP Auction Antwerp), en staat op de Zuuthoeve bij René Vets.

De titel van de 6-jarigen bleef ook bij ons in de buurt. Daar was Koen Vereecke de snelste in de barrage met Desiree C (v. Heartbreaker), in eigendom van Frans en Gerda Lens (Keukens Geens). Koen was sneller dan Joe Clee met Diablesse De Muze (v. Baloubet), in eigendom van Ludwig Criel, die zich nu de trotse eigenaar mag noemen van de vice-kampioen bij de 6-jarigen.

Alle resultaten zijn terug te vinden via de bijgaande link.

Op de foto zien we de 6-jarige Coco Chanel en Caroline De Laet die er door één tijdfout in de kwalificatie niet bij waren in de finaleweek. Waar ze die tijd verloren heeft, dat moeten we niet verder gaan zoeken! Coco Chanel heeft de voorbije jaren haar diensten bewezen in de fokkerij, en nu krijgt ze de kans om zich in de sport te gaan bewijzen.

Foto's van Etoile zullen spoedig op de website verschijnen.
http://www.equitationgesves.be/championnat/resultats.php