20-08-2009

(On-) gewenste zwangerschap, uitkijken naar 27 maart 2010!

Eind vorig jaar vertrok Ultra Boy, de Heartbreaker-hengst waar we zo moeilijk afscheid van konden nemen. We hadden in laatste instantie nog gezorgd voor diepvriessperma, waar we heel spaarzaam mee omspringen.
We hoopten een veulen te mogen fokken van Ultra Boy met Cadjanine, via embryotransplantatie.
De mede-eigenaars waren akkoord voor 1 veulentje dit jaar, maar het wou niet echt lukken. Ook bij de 2e poging was het niet gelukt.
Bij de goede sportmerries wachten we altijd tot ze van nature mooi hengstig komen, en willen we ze zo weinig mogelijk hengstig spuiten, om ze hormonaal niet te storen.
Cadjanine kwam maar niet mooi hengstig achteraf, en een derde poging bleef uit.
Tot we toch nog eens echt wilden doorwerken deze week, en ze door dierenarts Raf (broer van Patrik) lieten nakijken.
Nu blijkt dat Cadjanine al een tijdje drachtig is... Toen Cadjanine de laatste keer gespoeld is, zal het vruchtje blijven zitten zijn. Normaal gezien worden ze daarna nog een keer hengstig gespoten, om mogelijke "achtergebleven" vruchtjes te verdrijven, maar dat is in het geval Cadjanine niet gebeurd, omdat we ze hormonaal niet willen ontregelen. Maar dan blijft er inderdaad de kans op drachtigheid, zoals nu het geval is.. Dat wordt normaal daarna altijd gecontroleerd, maar Cadjanine, en in dit geval het vruchtje, is door de mazen van het net geglipt.
Eerst waren we niet echt gelukkig, want met Cadjanine wil Patrik volgend jaar toch starten op 1.45m niveau, en hier en daar een Grote Prijs starten. Maar het lot heeft anders bepaald..
De geboorte van het eerste Ultra Boy-veulentje is uitgerekend tegen 27 maart, en laat dat uitgerekend de trouwdatum zijn van Sven Laveren (mede-eigenaar van Cadjanine), en ook mijn verjaardag. We hebben het in overleg met alle eigenaars eerlijk verdeeld. Sven mag de officiële eigenaar worden, ik de officiële meter, en Patrik later de ruiter.
Cadjanine zal het veulen zelf mogen dragen, maar ze zal achteraf snel hulp krijgen van een andere merrie die mee haar veulen groot brengt. Bij "Just on my own" is dat ook perfect in orde gekomen, en zo kan Cadjanine haar "zwangerschapsverlof" aanzienlijk inkorten..
Cadjanine zal deze week ook aan de start komen in Kapellen.
Jumping Kapellen begint vandaag, de eerste manche van het BK vangt aan rond 16u.
http://www.jumpingkapellen.be