31-08-2009

Catalano toont zich op niveau, 2e in GP CSN Zandhoven.

Er zijn van die dagen dat niets lijkt te lukken, en soms lukt gewoon alles.
De vorm van de dag, of hoe noem je zoiets. Vorige week zat Patrik nog in zak en as, na de tegenvallende finale in Kapellen, en nu mogen ook vooral de eigenaars heel tevreden zijn met de prestaties van hun paarden in Zandhoven.
Op vrijdag en zaterdag waren Butterfly, Wrangler,Vakilly, Va-Vite en Ambassador al in de prijzen gevallen. Op dit elan ging Patrik verder op zondag.
In de 1.30m proef, met een 100-tal deelnemers, reed hij Wrangler vd Withoeve (v. Gottha Brecourt) naar de overwinning en Ambassador van d'Abelendreef naar de 3e plaats. De kortste tijd was bovendien nog voor Butterfly vd Padenborre, ze kreeg wel een foutje, maar toont opnieuw haar competitiviteit.
De stunt van de dag kwam van Catalano, onze 7-jarige hengst.
Hij mocht opdraven voor de GP van Zandhoven, en plaatste zich tussen de 13 barrage-kandidaten.
In de barrage bleef Catalano opnieuw foutloos, maar net iets minder snel dan Jan Motmans (Quick Chin). Een mooie 2e plaats voor Catalano, en terug een goed gevoel.

Wie ook een goed gevoel mag hebben, dat is Philippe Lejeune.
Hoedje af voor wat hij gepresteerd heeft in Windsor. Eén tegenvallende ronde, maar dan tonen Philippe en Vigo d'Arsouilles tot wat ze in staat zijn, en laten ze zich in de 3 volgende omlopen slechts betrappen op één tijdfoutje. Een 8e plaats op het EK, dat dwingt respect af. Philippe toont ook dat één slechte ronde geen reden is om het op te geven, maar er voor te blijven vechten. Dat is absoluut gelukt!
http://www.equibel.be/events/res_CS.php?eid=20824&pid=57453&d=CS