07-09-2009

Dylano (zoon van Cento Lano) bevestigt opnieuw in Kampenhout, 2e in GP.

Maurice Van Roosbroeck en Dylano. Ze kwamen dit voorjaar precies uit het niets, en elke wedstrijd opnieuw staan ze er. Zo ook gisteren in Kampenhout.
Dylano is een zoon van Cento Lano, van zijn eerste jaargang.
Zowel in de basisomloop, als in de barrage, toont hij zijn vermogen, en is hij toch zo voorzichtig. Fijn om dat te zien. Ze werden knap 2e in de 1.50m Grote Prijs, en moesten enkel Wilm Vermeir en Umit voor zich laten.
We hebben zelf nog wel enkele Cento Lano- nakomelingen die er aan komen, en we kijken er alvast graag naar uit.
Patrik kwam ook zelf aan de start in de GP van Kampenhout, en had daarvoor gekozen voor Cyber en Catalano, onze 7-jarige hengsten.
Een fout op hindernis 1 met Catalano, en nog eentje aan het einde van het parcours, maar toch weeral een hele ervaring, waarbij geen enkele hindernis te hoog of te breed lijkt voor onze schimmelhengst.
Ook Cyber doet op dit niveau dapper mee. Twee vermijdbare fouten was zijn resultaat.

Withney en Cadjanine sprongen de 1.40m proef, als voorbereiding voor de wedstrijd in Chantilly. Withney deed dit met één punt tijdoverschrijding, en de 7-jarige Cadjanine kreeg 1 fout. In de 1.40m proef op zaterdag had Butterfly eveneens 1 springfout, maar ze is zo goed aan het springen, dat ze er zeker ook zal bij zijn in Chantilly.
Het 4e paard dat we dit weekend mogen meenemen naar Frankrijk, is toch wel speciaal. Hij is voor zover we weten nog maar 1 keer over de grens geweest, toen hij van zijn Nederlandse fokkers tot bij ons kwam. Hij mocht eigenlijk nooit echt mee naar het buitenland, omdat hij dicht aan huis moest blijven. Va-Vite mag voor de eerste keer mee, over de grens. En dan denken we dat zijn trouwste supporter en eigenaar zelf zal mee reizen...

De wedstrijd in Kampenhout was absoluut een succes. Het was voor het publiek een aangename mix tussen sport en entertainment, een pluim voor de organisatie. Dat was ook zo in Zandhoven, en het mag een bevestiging zijn dat de nationale wedstrijden in de smaak vallen bij de ruiters en het publiek.