20-09-2009

De vaste waarden hebben het gedaan, LRV Antwerpen op zijn best.

Het was gewoon genieten op het provinciaal tornooi, in Wiekevorst. Goed weer, aangename sfeer, veel volk, en goede sport. Wat wil een mens nog meer!
Dan zouden ze me af en toe al durven bekijken als "journalist", maar vandaag was het volledig journalist-onwaardig. Geen pen of papier om memorabele momenten te noteren. Het was trouwens niet nodig, want echte verrassingen waren het niet.
In de groepsdressuur blijft Pulderbos de toon zetten. In de dressuur klasse Zwaar 2 opnieuw Wilfried Mondelaers met de titel aan de haal.
En ook voor de jeugd was het net niet in de springklasse Zwaar. De jonge Brent D'Haese (LRV Kontich) liet nochtans de snelste chrono noteren in de barrage, maar in allerijl viel daarbij een balkje. Dat zou de jonge amazone Ils Lenaerts (LRV Pulderbos) niet laten gebeuren, zij deed het netjes foutloos, misschien iets te voorzichtig, maar toch vice-kampioen. En de nieuwe kampioen? Dat werd Walter Van Massenhoven (LRV Schoonbroek). Die trok, zoals we het van hem al jaren gewoon zijn, alle registers open. Hoeveel titels hij op deze manier al vergaard heeft? Daar is al opzoekwerk voor nodig.
Maar deze dag heeft voor ons toch ook iets bijzonders. Schoonvader Laurent Spits zet een punt achter zijn LRV-carrière, 't is te zeggen, zijn bestuursmandaat binnen het provinciaal bestuur loopt ten einde, en voor deze keer komt er geen verder vervolg aan. Samen met Jef Van Herck, eveneens uittredend provinciaal bestuurslid met jaren staat van dienst, is dat vanmiddag uitgebreid gevierd.
Dat ze zulke mensen dankbaar mogen zijn, dat mag duidelijk zijn. Waarschijnlijk zullen sommigen ooit wel het oneens geweest zijn, met bepaalde uitspraken en ideeën, het hameren op reglementen,..
Maar het is ongelooflijk hoe de wedstrijden van LRV georganiseerd en gestructureerd zijn. Dat kan alleen maar door een strak beleid, en door mensen met een visie.
We hebben het nooit anders geweten of Laurent was bezig met LRV, hij is altijd bijzonder gedreven geweest.
Het is dan ook knap dat dit gewaardeerd geweest is, en dat dit vandaag passend gevierd is.
Vroeger was Laurent niet zo gelukkig dat Patrik dan wel eens de internationale toer op ging, omdat we dan een LRV-activiteit zouden missen. En nu is hij toch ook de trouwste supporter geworden, ook in het buitenland. Dat heet grenzen verleggen. Daarvoor ook van ons, dankjewel!

Nog enkele "wist-je-dat"-jes:

* Wist je dat Paul Verschueren vorige week 50 jaar geworden was? Hij was vroeger meermaals provinciaal en nationaal kampioen Z2 geweest met Cartouche. Nu deed zijn dochter Lieselot al mee in de klasse Z2, na een fantastisch seizoen ook al geselecteerd voor het prov. tornooi.
* Wist je dat Ria Loots 3e was in de klasse Zwaar 2 met een dochter van Elvyra? Daar had ze vroeger ook successen mee tot in de hoogste klasse van de dressuur èn van het springen.
* Wist je dat we op het provinciaal tornooi van Antwerpen gehoord hebben dat er gisteren ook een provinciaal tornooi in Brabant zou geweest zijn. Niet zo bijzonder, zou je denken. Maar op dat tornooi zou een dochter van Butterfly van de Padenborre provinciaal kampioen in de klasse licht geworden zijn. De dochter van Diamant x Butterfly heet Elite vd Padenborre. Goed bloed liegt dus niet. Butterfly staat hier op stal om in de sport uitgebracht te worden, maar wordt ook nog ingezet in de fokkerij via embryo-transplantatie.
http://www.lrv.be