26-09-2009

Thuisvoordeel? Deze keer laten we ons eens niet gek maken..

Bij de voetbal is dat toch ook een vreemd fenomeen. Op verplaatsing is het moeilijker om te scoren dan op het eigen terrein. Toch niet logisch?
Voor Patrik lijkt dat ook steeds een probleem. Voor eigen supporters goed presteren, dan is hij soms "te" enthousiast, met de fout of "goal" tot gevolg.
We gaan in de les bij Roger-Yves Bost. Hij verschijnt altijd zo ontspannen aan de start. Hij komt soms achterwaarts met zijn paard de piste in, omdat hij voorwaarts niet wil luisteren, en toch komen er prestaties!
Op de website van de Galop wordt al geschreven dat Patrik de beste kaarten heeft voor de finale op zondag bij de 7-jarigen... Wel, het is wel een plezier om er 2 in finale te hebben, maar we gaan er nu van uit dat we de plaatsen 39 en 40 bezetten. Elke plaats hoger is er eentje gewonnen!!
En verder het thuisvoordeel van een wedstrijd in eigen land..
Dan denken klanten van over de hele wereld dat er thuis bij bepaalde ruiters nog interessante paarden kunnen staan...
Probleem natuurlijk. Voor sommige paarden zoeken we klanten, maar andere paarden zouden we zo graag houden. Dan toch even op voorhand in hun oren fluisteren dat ze niet super hun best moeten doen, maar... En dan sta je te kijken wat een kwaliteit je echt op stal hebt staan..
Hopelijk moeten we in de loop van de volgende weken geen extra nieuws-verkoop-feit meedelen.. Sowieso blijven we plezier hebben in de sport, en zullen we zorgen dat we voldoende paarden hebben om op niveau mee te kunnen, maar we moeten nuchter blijven. Die ontnuchtering kan inderdaad één van de naweeën zijn van het feit dat België gewipt is uit de Meydan Nations Cups en de angst van Patrik om weinig selecties te halen voor echt grote wedstrijden. Sommigen hebben het misschien gelezen in de Haverklap.. Patrik had zelf zijn stoute schoenen aangetrokken om een vergadering bij te wonen bij de KBRSF. Als ruiter heb je niet enkel rekening te houden met je planning en je sportieve prestaties, maar je wil je best doen voor de eigenaars.. Hopelijk wordt 2010 een overgangsjaar, en gaan de Belgische ruiters eensgezind er voor gaan, om terug mee te doen voor echt goede prestaties. Het potentieel is er, nu nog proberen te houden en te motiveren..
Laat ons even de Nations Cups vergeten, en genieten van de jeugd in Zangersheide, op zaterdag bij de troostings en op zondag in de finales.
http://www.zangersheide.com