04-10-2009

Jan Stoffelen nieuwe LRV-springkampioen met An Bingo.

Wij zaten dit weekend in Moorsele, maar we volgden toch graag van op afstand wat er gebeurde in Weelde Ravels op het nationaal tornooi.
Het is zeker geen verrassing dat Jan Stoffelen met An Bingo zich de nieuwe nationaal kampioen LRV mag noemen.
Nick Van Gorp werd tweede, en op die plaats heeft hij nog al wel enkele keren gestaan op een nationaal tornooi. Het is toch wel een bevestiging voor Nick. Een knappe derde plaats voor Chauky Reynders, die hierdoor zorgde voor een volledig Antwerps podium op het nationaal tornooi.

De afstand tussen Moorsele en Weelde Ravels was te groot, om naar beide wedstrijden te gaan kijken.
Nochtans was die afstand niet te ver voor Ludo Philippaerts. Hij deed alle moeite om de dressuurproef van zijn vrouw Veronique te gaan voorlezen op het nationaal tornooi. Net te laat arriveerde hij in Weelde Ravels om te lezen, maar wel net op tijd om de proef te zien. Het zal dan toch gelukt zijn zonder Ludo, bij de ene jury werd ze zelfs 1e, bij de andere slechts 11e.. Ludo arriveerde wel terug op tijd in Moorsele, terug om te lezen en om achteraf Grote Prijs te rijden. Iedereen was onder de indruk van de manier waarop Ludo zijn respect toonde aan de familie Vangeenberghe.

En dan toch wel super nieuws voor onze stal; ons gebracht door Gert Dielis. "Als Jos er geweest was had hij meer dan reden tot juichen gehad. Ik ben met Dolce Vita Vice-kampioen geworden in M. De drie embryo's van Va Vite die onderweg zijn kunnen we dus met een gerust hart toppers in spe noemen. Ook een dikke pluim voor het kennersoog van Jos natuurlijk die vorig jaar al Dolce Vita wou kopen. Met een achtste op het nationaal jonge paarden LRV 6-jarigen in juni en een tweede plek nu in M bevestigt ze Jos zijn vermoeden.".
Proficiat, Gert! We kijken alvast uit naar de geboorte van deze toppers, bij jullie en bij ons, en nog heel veel succes!!
http://www.lrv.be