08-10-2009

Als hij niet in de beek was gesukkeld, zou hij onder de hamer geweest zijn...

Geloven in het lot. Soms kan een ongeluk een geluk worden.
We waren zondag ook niet bepaald gelukkig in Moorsele. Dan schrijven ze natuurlijk ook nog in de pers uitgebreid over dat Patrik de laatste weken toch al regelmatig als kanshebber tot in een finale is doorgestroomd en het dan laat afweten.
Zou dit ook het lot zijn? Bepaalde situaties waardoor je gewoon met je voeten terecht op de grond komt. Maar dan moet je vooral ook zien dat je het zelfvertrouwen niet verliest, en je optrekt aan andere dingen.
En Patrik mag zich terecht optrekken aan bepaalde prestaties die hij dit jaar heeft gedaan.
Bvb met Wrangler, hij kwam hier toe met weinig ervaring, en nu toont hij zich een winnaar op 1.45m niveau.
En bijna was het voor Wrangler helemaal anders verlopen.
Hij was als 3-jarige geselecteerd voor de veiling van het BWP Auction Antwerp, waarvan dit weekend een nieuwe editie op het programma staat.
Daar wordt hard voor gewerkt, en het veilingcommitté wil zo weinig mogelijk aan het toeval overlaten.
Nadat de selecties gebeurd zijn, wordt er nog een oefening in het vrijspringen georganiseerd, zodat de paarden vertrouwd kunnen geraken met een vreemde omgeving.
En toen kwam Wrangler, samen met zijn fokker Willy de Beck, voor het eerst aan bij ons op stal.
Dat ritje zal Willy zich ook zeker nog herinneren, want bij het lossen, trok Wrangler zich los, en hij belandde in de beek.
In plaats van te springen, mocht de veearts de nodige hechtingen zetten bij Wrangler, en zo miste hij de veiling in het Azelhof.
Nancy kocht iets later Wrangler voor haar man Jef, zodat hij met een goed paard kon beginnen te werken, en mee zou kunnen op LRV-niveau.
Nadat Jef een punt zette aan zijn ruiterscarrière, is Wrangler terug bij ons toegekomen, met het gekende gevolg.
Misschien zit er in de nieuwe selectie van de "te veilen paarden" terug zo'n competitief paard bij als Wrangler. Aan iedereen de kans om het te komen ontdekken!
Wrangler zelf zal meedoen bij de Masters, na afloop van de veiling.
http://www.bwpauctionantwerp.be