19-10-2009

De geschiedenis herhaalt zich...

Withney, Biba en Catalano zijn veilig terug van Saint-Lô. We zijn nog altijd dik tevreden met vooral de 6e plaats in de Grote Prijs voor Withney.
Ambassador en Wrangler zijn momenteel ook toegekomen in Tripoli, en dat is voor het eerst dat onze paarden met een vliegtuig getransporteerd worden. Benieuwd of we dat nog eens moeten doen. Zoals we nu veel ruitertjes in de familie krijgen, weten we nooit wat er later nog kan gebeuren.

Waar ik vroeger mee ging om te helpen met Patrik, is het nu met de jongens. En ook zij zijn absoluut gedreven en geconcentreerd bezig. Daar mogen de foto's het bewijs van zijn!
Marnick wou graag eens een proef 70-80cm rijden met Mini-Sherlock, en met een volte in de 2e fase, mocht dat al zeker een succes zijn. Zaterdagvoormiddag deed Thibeau het nog foutloos in 60 cm met Tamara en Indian. Op zondagochtend stond hij met zijn ploegje van KV Mechelen op het plein tegen Genk. KV won met 5-4. Ook 's avonds won de eerste ploeg van KV Mechelen tegen Genk.
Waar vooral de geschiedenis zich zal herhalen, dat is hoe de jongens hun weg uitstippelen. Zowel onze neefjes Jeroen en Jorgen De Winter hebben tot de leeftijd van 9 jaar bewust het voetbal gelaten voor de ruitersport. Nu hebben ze toch wel veel succes met de pony's.
Ook Thibeau is meer en meer aan het overwegen om het nationaal voetbal volgend jaar op te geven ten voordele van de jumpingsport. Die keuze laten we volledig aan hem. Zo lang geniet hij nog volop om te voetballen tegen die nationale ploegjes, en ook zijn pony's kunnen op hem rekenen. De combinatie van deze twee sporten blijft voorlopig haalbaar.

Vanochtend zijn Patrik, Wim Vinckx, Eiken Sato en William Withaker alvast vertrokken naar de luchthaven van Zaventem, richting Tripoli. De sfeer zat er meteen goed in, dan zijn het net jongens samen onderweg... Wat we al gehoord hebben van de grooms, is dat ze ginder "goed zot zijn". Wat dat betekent, dat horen we later wel via Patrik..