13-12-2009

Winnaar van de Grote Prijs Golden Horse Trophy; Joe Clee & Cora!

De Golden Horse Trophy was in het verleden een wintercriterium met een finale. Altijd kwamen er heel wat ruiters en kijklustigen voor op dagen, het betekent zeker iets voor de sport. Deze winter werd het gereduceerd tot 1 weekend, dus het moest gewoon nu gebeuren!
Dat zal Joe Clee dan toch gedacht hebben. Enkele jaren terug won hij nog de finale met Teaser van de Rooy. Joe verhuisde ondertussen van Starhorses naar de stal van Ludwig Criel. En vanaf deze week is het echt volledig "de stal van Ludwig en Jasmien Criel". De paarden zijn verhuisd naar een nieuwe en prachtige locatie, in St-Katelijne-Waver. En ze lijken deze verhuis heel erg goed verteerd te hebben. Dat lieten ze toch alvast blijken dit weekend in de Heikant, bij de GHT manche. Met Dollar van 't Eigenlo behaalde Joe de barrage bij de kleine Grote Prijs, in de barrage ging het ook netjes foutloos, vlot maar niet te snel voor een 6-jaar, en was hij mooi in de prijzen. In de Grote Prijs stond er geen maat op Joe, en ging hij voluit met Cora. Alles lukte, en de overwinning was een feit! Proficiat aan de eigenaars Ludwig en Jasmien, en zeker ook aan Joe en Julie! We weten hoe hard er voor gewerkt wordt, en dan is het fantastisch dat het mag lukken.
In de GHT was er eveneens succes voor onze stal, en daar zijn we ook heel erg blij mee! Vincent Lambrecht had Rapsody DH meegenomen, en het duo lijkt helemaal op elkaar te zijn afgestemd. Ook Rapsody bleef foutloos in de Grote Prijs. In de barrage liep het ook heel goed en foutloos, goed voor de 3e plaats, net na Jody Bosteels. En uiteraard een heel tevreden eigenaar, Jos Ceulemans! Hij is blij dat hij toch ergens kan gaan supporteren naar zijn paarden, want Portugal is zo ver..

En daarom, nu zeker nog nieuws vanuit Porto. Het weekend kon voor Patrik al lang niet meer stuk na de goede resultaten op donderdag en vrijdag. Ondertussen is hij met de voeten op de grond gekomen, letterlijk dan... Op zaterdag had hij Wrangler ingeschreven in de dikke 1.50m proef, een proef rechtstreeks op tijd. Patrik zag het helemaal zitten, was goed vlot aan het rijden. Alles ging prima tot aan hindernis 10, de driesprong. De afstand naar de eerste van de driesprong was niet 100%, hij moest zich al reppen om over de eerste te geraken, en dan zeker om over die 2e te geraken. Als Wrangler aan de derde hindernis van de driesprong aan kwam, nam hij een beslissing. "Ga jij maar alleen..", en zo geschiedde. Patrik kon het Wrangler niet kwalijk nemen, gezien de omstandigheid. In deze proef was er toch ook Belgisch succes, met een derde plaats van Rik Hemeryck!
Ook Patrik zorgde in de afsluitende spiegelproef voor Belgisch succes. Er zat een finaleplaats in, want Butterfly was weer in super vorm! De halve finale was één tussen William Withaker en Patrik. Het moet zo snel geweest zijn, en het verschil aan de finish was minimaal, maar in het voordeel van William. Toch weeral een ex aequo 3e plaats voor Butterfly, knap van haar! Op drie dagen tijd komt ze niet uit de top 3, dat heet dan mentaliteit.
Porto is stilaan een concours geworden om nooit te vergeten. Ook al wou Patrik misschien in eerste instantie naar de 5-sterrenconcours in Parijs, dat lukte niet, maar dan heeft hij gekeken naar andere mogelijkheden. Porto ligt niet bij de deur, maar nu zijn we heel erg blij dat we het toch gedaan hebben. Dit konden we niet alleen organiseren en realiseren. Een grote dankjewel aan Rik Hemeryck, en onze chauffeurs schoonvader Laurent en Kamiel, die mee zorgen dat de paarden veilig terug thuis geraken. Op zondagavond vertrekken ze terug, maar eerst nog presteren op zondag, hopelijk...
http://www.goldenhorsetrophy.be/2007/_html/main.php?taal=nl&&page=prog