14-12-2009

Proficiat Jos Lansink en Philippe Lejeune!

Bij Patrik was het geluk op in Porto, na een hele reeks klassementen op donderdag, vrijdag en zaterdag. Pech op zondag, maar niets om over te zeuren. Met een goed gevoel trekken we naar Mechelen, geen twijfel!
Wie ook met een goed gevoel naar Londen vertrekt, dat is Robert Withaker met Sherlock. Zij wonnen gisteren alvast de “oefen-krachtproef” over 2,15m! Dat belooft voor volgende vrijdag!

En dan is natuurlijk de prestatie van het weekend, die van Jos Lansink en Philippe Lejeune, die de overwinning en de derde plaats in de Grote Prijs van Parijs op hun palmares zetten. Dat is wel bijzonder knap! Proficiat aan de ruiters, fokkers en eigenaars van de paarden!
Dat ze tijd mogen vinden om zoiets rustig te vieren.
Rust, dat is iets wat de laatste tijd niet meer in onze woordenboek voor komt, dat zal wel beteren na de feestveiling van 2 januari, maar nu moeten we echt wel vooruit.
Er zijn al heel wat vragen geweest over de collectie, en deze week komen ze on-line!
Bij één paard moeten we altijd toch even lachen. En dan is er helemaal niets mis met het paard, integendeel!
Het gaat immers over Urena Vrombautshoeve Z, die vorige maand nog overtuigend naar de 2e plaats sprong bij de 2-jarige merries in het Azelhof. Ze zal haar talenten nog eens komen tonen bij de finale van het vrijspringen tijdens jumping Mechelen.
We moeten lachen door een voorval van enkele jaren geleden, toen wij de vader van Urena bij ons op stal hadden. In die tijd noemde hij Unjer, achteraf is hij van naam veranderd in Untouchable Z.
Hij werd door de vorige eigenaar met zijn vrachtwagen naar de dierenkliniek in Merelbeke gebracht voor het onderzoek om hem voor te stellen als BWP-dekhengst. Dat verliep allemaal gunstig, en daardoor mocht hij op de trailer mee richting onze stal. Wij zouden hem voorbrengen op de BWP-hengstenkeuring. Het waren vake Jos en moeke Noëlla die de trip naar huis zouden maken, met Unjer, van Gent naar St-Katelijne-Waver. Ze reden erg voorzichtig en traag bij het oprijden van de autostrade, want ze voelden toch wat gestommel op de trailer. Eventjes later werd alles rustig en konden ze goed verder rijden. Maar het was vreemd. Ze hoorden getoeter en iedereen achter hen stond stil. Er stond een paard in het midden van de autostrade, Unjer! Hij was zelf zo onder de indruk dat hij zich onmiddellijk liet pakken, en terug de trailer op. Deze keer alle klepjes en deuren toe doen, die aan zo’n trailer ook maar toe konden! Het was te ongelooflijk om waar te zijn. Een vrachtwagenchauffeur had het allemaal zien gebeuren. Hij reed achter de trailer, zag dat het paard zich gedraaid had, dat hij keek, twijfelde, nog eens keek, en sprong! Hij stond gelukkig direct stil, en had zelfs geen schrammetje. Een ongelooflijk verhaal. Onderweg naar huis, waren ze aan het bekomen van de emoties. Toen hoorden ze op de radio de verkeersinformatie, “loslopend paard gesignaleerd op de autostrade voorbij de oprit van Merelbeke”… En zo is er ooit over Untouchable Z gesproken over de radio.
Hopelijk hebben Valentina en Vigo gisteren ook het radio-nieuws gehaald, maar zelfs dat is niet zeker..