11-01-2010

Thibeau blijft altijd kalm, ook als het warm wordt..

Vorige zaterdag hebben we ook met de familie Spits tijd gevonden om rustig nieuwjaar te vieren.
Nieuwjaarsbrieven lezen, rustig eten, en dan hadden we aan gourmet gedacht.
De grote jongens mochten zelf in de keuken. De echt kleine kindjes werden met de volwassenen mee richting living verwezen.
Het liep allemaal vlotjes, tot Thibeau aan mijn mouw kwam trekken. "Mama, ik heb een probleem". Ik was eigenlijk net in gesprek, het niet meteen gehoord, maar ik hoorde toch iets van "mama, ik heb een probleem, mijn pan staat in brand".
Toen natuurlijk direct recht op, Thibeau super kalm voorop, en inderdaad, het vuur was tot in zijn pannetje, het handvat had vuur gevat. Het was toch wel menens. Dappere Patrik direct een natte handdoek gepakt, en zoals het hoorde, het vuur geblust.
Als nu mijn zonen komen vertellen dat ze een probleem hebben, sta ik meteen recht om te horen het welk..
Ze blijven er altijd heel erg kalm in. Thibeau is nog steeds actief bij KV Mechelen, maar stilaan overweegt hij toch om meer en meer voor de paardensport te kiezen.
Onze neefjes Jeroen en Jorgen hebben hun sportieve carrière ook zo uitgestippeld. Eerst voetbal tot ze 9 waren, en dan volop voor de pony's.
Alleen Thibeau zou nog een iets rustigere pony mogen hebben. Momenteel durft zijn pony wel eens met hem vertrekken. Hij blijft dan ook wel kalm, maar het is niet echt motiverend. Hij kan beter er nog een rustigere bij hebben, en Indian pas rijden wanneer hij nog wat sterker is.
Als iemand een apart goede, brave (grote) A of B-pony heeft staan, dat mag je altijd laten weten. Want hier wil de mama ingrijpen, vooraleer het echt te warm wordt..