13-01-2010

De Spitskes proberen zich te bewijzen; jong geleerd is oud gedaan.

De FEI ranking houdt ruiters op niveau toch wel bezig. Het bepaalt mee of je startplaatsen krijgt op mooie internationale concoursen. Voor Patrik was de nummer 101 op 1/1/2009 de beste ranking ooit.
Daarna is Patrik wel bij top 200 gebleven, momenteel terug op 133, waar hij best tevreden mee is, gezien de jonge leeftijd en de onervarenheid van de meeste paarden waarmee hij in 2009 de prestaties geleverd heeft.
Maar 2010 moet beter zijn! Dat wil Patrik althans. Hij voelt zich voldoende gesteund door eigenaars en sponsors om er echt voor te gaan! En dan beoogt hij toch wel top 100 op die ranking te halen. We zullen zien of dat zal lukken, maar de gedrevenheid is er alleszins!
Die gedrevenheid heeft Patrik ook doorgegeven aan zijn kinderen..
Thibeau die een brave B-pony nodig heeft? We hebben er toch nog een jonge staan die met het nodige werk binnenkort ook wel braaf zal zijn. Thibeau aan het werk dus, met de hulp van stagiair-instructeur Clint.
De jongens leren zelf hun pony's voederen en verzorgen, en daarmee staan ze aan huis in de Leliestraat. Rijden doen ze aan de stallen in de Hageweg, dus dan is het altijd wel uitkijken om de grote baan over te steken.
Ze waren vertrokken met Katowice Hof Ter Zeedycke, een ruintje van 4 jaar oud, nog niet zo lang zadelmak.
Thuis bezig met de andere kindjes, tot mijn schoonzus binnen kwam. "Thibeau zat in de beek, maar we hebben hem er uit gekregen". Direct even paniek, omdat ik dacht dat hij met pony en al in de beek zou zijn gesukkeld, met het ijs op de baan, maar het was anders.
Clint had het ook beter gevonden dat de pony gewoon aan de hand mee ging, en Thibeau te voet achterna. De weg is normaal sneeuwvrij gemaakt, maar je weet maar nooit.
Het enige wat niet sneeuwvrij gemaakt was, dat was de beek. Er was zoveel sneeuw gevallen, dat het niet duidelijk was waar de berm eindigde, en de beek begon. Dat heeft Thibeau dus wel gemerkt. Hij belandde in de beek, maar zat vast in het ijs met zijn rechtervoet, en hij geraakte er niet uit. Het enige wat nog echt boven de sneeuw uitkwam, dat was zijn hoofd..
Clint had de jonge pony vast, maar hij gooide de longe, zodat hij Thibeau er kon uittrekken. Ook dat lukte niet, tot gelukkig schoonzus Ilse met de auto passeerde. Ilse liet meteen zien dat we ze ooit wel gaan kunnen inschakelen als groom, want ze hield Katowice heel vakkundig vast, terwijl Clint Thibeau dan toch kon bevrijden.
Het hoofd koel houden als het warm wordt, maar nu was hij helemaal koel, niet alleen het hoofd..
Weeral een ervaring rijker, niet enkel voor Thibeau, maar ook voor een instructeur in opleiding! Goed werk, Clint!

En zo is er altijd wel iets te beleven met de kleine Spitskes. Ze zijn er ook altijd heel graag bij. De tweeling Catherine en Lauranne hebben weer iets om naar uit te kijken. Op 27 maart mogen ze mee als bruidskindjes gaan met Sven en Melissa Laveren, tof tof! Hopelijk zal dat dan toch meevallen, want ze zijn ook gevraagd om mee te gaan voor de trouw van Joe Clee en Julie Wauters! Ook zij gaan trouwen, en daar zijn we natuurlijk heel blij voor. Op 4 september mogen ze samen met dochtertje Katie Clee het jonge koppel naar het altaar begeleiden. Proficiat!