17-01-2010

Vondel DH Z, zoon van Va-Vite mag door naar 3e fase hengstenkeuring!

Tevreden, dat zijn we zeker. We hebben er wellicht maar één die door gaat naar de 3e fase van de hengstenkeuring, maar we zijn bijzonder tevreden. Vondel DH Z (Va-Vite x Darco) werd voorgesteld door hengstenhouder Roger De Winter en zijn zoon Erik. Het blijft dus in de familie, want Erik is getrouwd met onze zus Wendy.
Vondel DH Z is gefokt bij ons, en notabene op het verjaardagsfeest van Erik werd hij gereserveerd om naar hun stal te verhuizen in de Liersesteenweg te St-Katelijne-Waver. Dat is dan al zo'n 2,5 jaar geleden, toen Erik zelfs nog dacht dat het mooie veulen van Annabel vd Rampaarden een merrie was. Toen ze goed keken naar het heel jonge veulen bleek het een hengst te zijn, en nu toont hij zich ook als een echte hengst in Moorsele.
Als alles goed gaat tijdens de zadelproeven in maart in de Warre, zal Vondel DH Z achteraf ter dekking staan bij Roger en Erik De Winter.
En dan kan je dekken van Va-Vite en je krijgt het bloed van Darco er gratis bij.
Moeder Annabel vd Rampaarden (Darco x Redford) is ook niet de minste. Ze is destijds aangekocht als fokmerrie omdat ze uit een prestatiestam komt.
Volle zus Valeska vd Rampaarden boekte destijds internationale successen met James Peeters. Halfzus Renzerin vd Rampaarden (Renville x Redford) behaalde in 2004 een 435e plaats op de WBFSH ranking van de jumpingpaarden onder het zadel van Michael Withaker.

Voor Va-Vite is het zeker een opsteker dat er een hengst uit zijn eerste jaargang aanvaard wordt om door te gaan naar de volgende fase van de BWP hengstenkeuring.

We wensen Erik en Roger van harte proficiat met de mooie voostelling, en we wensen hen veel geluk. Het zou later een perfect paard kunnen worden voor neefje Jeroen, en dan is de cirkel helemaal rond.

Voor onze stal komt er voorlopig geen nieuwe dekhengst bij, maar niet getreurd. Er vertrekt ook geen beloftevol springpaard. Herodes van 't Hofken werd niet verkocht tijdens de BWP veiling, en staat ondertussen terug bij ons in de stal. We zijn zelfs met meer hengsten thuisgekomen dan we vertrokken zijn.. En zo blijven we ook weer bezig!

Bron foto: Galop