19-01-2010

De ruiters in een winterslaap, maar wij niet..

Het weekend van 29 tot 31 januari trekt Patrik naar Nantes voor een internationale driesterrenwedstrijd.
Hij wou zich daar dit weekend voor voorbereiden in Heikant, waar een nationale Silver wedstrijd werd ingericht.
De ruiters lijken momenteel in een winterslaap, want door te weinig inschrijvingen moesten ze de wedstrijd annuleren...
Spijtig voor de organisatoren.. Hopelijk zijn alle ruiters tegen het paasweekend terug goed bij de zaak en draait alles tegen dan op volle toeren, voor de Gold Wedstrijd die we gaan inrichten bij ons op de Groentenjumping!
We hebben voor dit weekend een goed alternatief gevonden in Hulsterlo, waar we zaterdagavond zullen deelnemen met Cyber, Wrangler en co.
Volgende week dan pas terug een echte wedstrijd van betekenis, en uitsluitend voor één doel, proberen het Belgisch volkslied te laten spelen in Frankrijk.. Het zal weeral niet evident zijn, maar het is toch een motivatie.
Even was het slikken als we zelf het bericht hoorden dat collega-ruiter Patrick Mc Entee van nationaliteit veranderde.. Bijzonder jammer. Bepaalde druppels zullen de emmer voor hem doen overlopen hebben, want gemotiveerd zijn om voor Azerbeidjan uit te komen en dat volkslied te horen spelen? Het lijkt me toch ver gezocht.. We blijven zelf in de toekomst van de Belgische jumpingsport geloven, en we gaan ons best blijven doen.
We hebben in ieder geval al ticketten voor Kentucky geboekt. Patrik blijft in zijn kansen geloven met Withney. En als dat niet lukt, dan gaan we ginder voor onze Belgische collega's supporteren.
De wereldruiterspelen van Kentucky worden in oktober van dit jaar verreden. Het Belgisch team zal er sterk voor de dag moeten komen, willen ze naar de Olympische Spelen van Londen gaan.