25-01-2010

Op zaterdag 30 januari, 2e manche hengstencompetitie in Hulsterlo.

Dit weekend trekt Patrik naar het Franse Nantes, met Withney, Butterfly en Wrangler.
Vorig weekend toonden Withney en Wrangler in Hulsterlo al dat ze in vorm zaten. Wrangler kreeg in de 1.40m proef pech op de laatste hindernis. Ook Cyber was in bijzonder goede doen, en werd 4e in de 1.40m proef.
En zo hebben we het graag, foutloos in de barrage. En weer was die Jeroen Appelen iedereen te snel af.
Nu hebben ze bij VLP ook Jeroen Appelen ontdekt, en mee opgenomen in het talentenplan, en die erkenning is zeker terecht.
Voor Cyber zal misschien later zijn erkenning als elite-hengst bij het BWP ook nog komen, maar dan moet hij als kersverse 8-jarige enkele keren in een officiŽle 1.40m wedstrijd bij de eerste 25% zijn. Dat zou dit seizoen geen probleem mogen zijn, we zullen zien! Goed dat er objectieve criteria bestaan, dat maakt alles toch wel duidelijk.
Ook voor de jonge hengsten is het duidelijk, proberen zo foutloos mogelijk doorheen die hengstencompetitie te worstelen. Niet alleen om de te slagen op het gebied van de sportprestaties, maar ook om de mogelijke fokker te overtuigen.
Volgende week is het terug de beurt aan de jeugd.
De jonge hengsten zullen zich volgend weekend in Hulsterlo mogen tonen.
De volgende manche van de hengstencompetitie staat op zaterdagavond geprogrammeerd. Het begint dan in Hulsterlo vanaf 18.30u.
De Ierse ruiter Ivan Dalton zal Patrik even vervangen en nu zaterdag met Vertigo rijden.
We hebben ook een nieuwe hengst bij ons op stal; en dat is Cloud Z. Cloud Z is gekeurd voor het studbook Zangersheide, en een zoon van Cassini I uit een moeder van Sir Shostakov. Cloud Z zal met Stijn Baert te zien zijn in dezelfde reeks als Vertigo. Beide hengsten zijn inmiddels 5 jaar.
http://www.hengstencompetitie.be