28-01-2010

Withney is een export-product! Volle broer Erongo naar Ierland voor dekdienst.

Withney trekt het niveau van heel onze stal naar boven. Dat mogen we toch wel zeggen. Vooraleer ze in Nantes in de ring verschijnt, moeten we natuurlijk altijd bescheiden zijn, want elk paard wordt afgerekend op zijn laatste parcours.
Nochtans zijn er ook mensen die bepaalde prestaties niet vergeten. En zo hebben we in Ierland een hengstenhouder leren kennen, die Withney in 2008 aan het werk zag in Dublin. Ze waren toen bijzonder onder de indruk met haar tweede plaats, ook al waren ze blij dat landgenote Jessica Kuerten met de winst weg was in die Grote Prijs.
Er werden toch contacten gelegd, en die contacten hebben geleid dat vandaag de volle broer van Withney richting Ierland vertrekt.
Erongo vd Dwerse Hagen (Codex x Jade Du Ri d'Asse) heeft zijn opleiding gekregen bij Tim Van Dijck. Een rustige opleiding, die heeft geloond.
Erongo is een bijzonder mooie hengst geworden, makkelijk te rijden, en alle vermogen.
Hij vertrekt naar Ierland voor de dekdienst en zal ook deelnemen aan jumpings om zich ginds te tonen aan de fokkers. In oktober van dit jaar zal Erongo terug naar onze stal komen, zodat hij daarna kan concentreren op de sport. Momenteel is Erongo 6 jaar, en staat aan het begin van zijn carrière.
We hopen dat hij het Iers avontuur goed mag doorstaan, en een positieve bijdrage mag leveren aan de Ierse fokkerij, waar ze blijkbaar echt op zoek waren naar grote hengsten.
En maat, dat heeft Erongo zeker en vast.
Verder kijken we dit weekend zeker uit naar de prestaties van grote zus Withney, en van Wrangler en Butterfly in Nantes.
http://www.jump-results.com/OPEN/nantes10.htm