31-01-2010

Withney in barrage van de Grote Prijs CSI*** Nantes.

Die nul houden op het scorebord! Niet altijd even simpel, zo ervaarde Patrik het in Nantes.
Met Wrangler was er op zaterdag pech op de allerlaatste hindernis van de 2e fase, met Withney waren er de 4 punten in de dikke proef op zaterdag, maar dat bleek toch voldoende voor de kwalificatie van de Grote Prijs.
Weeral waren de Belgen aan het feest, met winst voor Gregory Wathelet en Cruishing.
Op zondag ging Patrik op zijn elan verder, met pech dus. Butterfly kreeg een fout op de eerste hindernis van het parcours, maar voor de rest een rit uit het boekje.
Voor Wrangler stond er op zondag een dikke proef voorgeschoteld, de kleine Grote Prijs 1.50m. Op dit niveau kan Wrangler nog niet lezen en schrijven, en moet Patrik goed bij de zaak zijn. Het liep allemaal prima, tot aan hindernis 12. Tussen de dubbelsprong (nummer 11) en hindernis 12 klopte de afstand niet volledig, en Wrangler stopte op hindernis 12. Tot daar was hij wel foutloos gebleven, geen balkje geraakt! Patrik reed nummer 12 terug aan, en hij sprong er goed over. Spijtig dat Wrangler niet kon lezen, want Patrik dacht dat het na hindernis 12 gedaan was. Hij had vroeg verkend, een vroege startnummer, nog niemand kunnen zien rijden en bij de verkenning geen nummer 13 gezien.. En of er achteraf gevloekt werd? Patrik vond het verschrikkelijk, maar kon zich ergens nog wel troosten dat hij toch die ene stop had. Stel je voor dat je zoiets voor hebt als je nog foutloos bent. Patrik heeft zoiets niet veel voor, maar zo zie je maar dat alles mogelijk is!
Na die overwinning van die eerste proef op vrijdag met Butterfly, bleek er plots niets meer te lukken. Ook al deden de paarden super hun best, er bleef altijd die pech.
Dan nog Withney in de Grote Prijs, en daar lukte het dan toch in de basisomloop! Oef! Straks wordt de barrage gereden, maar hij was al in een ruim gezelschap. Er zal voor moeten gestreden worden!

Verder hebben we dit weekend de hengstencompetitie gevolgd.
Vertigo kreeg één fout, maar hij liet een goede indruk na. Voor Cloud Z liep het allemaal voortreffelijk. In de barrage begon hij zelfs nog beter te springen dan in het parcours. Cloud wordt zeker een competitieve hengst, en bleef ook foutloos in de barrage. Weliswaar niet snel genoeg, winst was voor Nick Vrins.
http://www.jump-results.com/OPEN/nantes10.htm