03-02-2010

Sint-Katelijne-Waver in het nieuws, brand bij Mechelse veilingen.

Gisterenavond was er paniek in stal. Patrik was aan het les geven, toen ze een doordringende brandgeur roken.
In de gang van de paarden was er ook veel rook, maar geen brandhaard te zien.
Op dat moment twijfelde Patrik niet, want hij dacht dat er brand was uitgebroken in de stallen.
Hij trok alle deuren van de stallen open, zodat de paarden (Withney en co) konden vluchten, moest het echt menens bij ons zijn.
Eigenlijk durfden ze hun vertrouwde stal niet uitkomen, op enkele uitzonderingen na.
Maar dan verder zoeken naar die brandhaard. Die bleek op een dikke kilometer op vogelvlucht te zijn, in een loods van de Mechelse Veilingen. De rook kwam als het ware tot bij ons in de stal. Onze paarden terug veilig in hun boxen, deuren toe, voor ons "weg paniek".
Maar voor de Mechelse Veilingen zal de ravage wel enorm zijn.
We kunnen al jaren steunen op MV bij de organisatie van de Groentenjumping, en ook voor dit jaar hadden ze hun steun al toegezegd. Hopelijk valt het achteraf nog een beetje mee, en kunnen ze hun zinnen komen verzetten op de Groentenjumping, tijdens het paasweekend.
Mochten er nog bedrijven of personen ge´nteresseerd zijn om de Groentenjumping op financieel gebied te ondersteunen, die mogen gerust een seintje geven. Dan kunnen we een brochure toezenden. Er is al jaren de crisis in de tuinbouwsector en dan komt de Groentenjumping voor de Katelijnenaars als geroepen. Een weekend om even alle zorgen te vergeten!

Bron bericht: gj