12-02-2010

Nu wordt het menens op de Wen, hengsten springen vanavond!

De paarden en ruiters zijn al goed opgewarmd, tijdens de lagere proeven en wedstrijden voor de jonge paarden.
Vanaf vrijdagochtend worden de hindernissen de hoogte ingebracht. En dan moeten we ook met de meer ervaren paarden richting het Azelhof vertrekken!
Ambassador sprong zich in de prijzen in de 1.30m proef. Bij het 1.40m komen Butterfly en Wrangler in actie.
En ook Withney mag van stal, voor de 1.45m proef.
De vrijdagavond staat in het teken van de hengsten. En ze komen allemaal aan bod! Een open hengstencompetitie voor goedgekeurde dekhengsten door een Europees stamboek.
Bij de jonge hengsten springen Cloud Z, Vertigo Saint-Benoit en Etoile M. Etoile liet gisteren bij de 6-jarige paarden al een bijzonder goede indruk na, en hij sprong zich in de prijzen. Gisteren trok Stijn Baert nog niet alle registers open, maar als hij vandaag de kans heeft, zal hij dat zeker wel doen!
Ook Patrik heeft zijn zinnen gezet op vanavond. Va-Vite en Cyber kunnen voor spectakel zorgen, maar ze zijn wel bij de jongste hengsten om mee te dingen voor de titel "Sire of the Wen". Het zal niet simpel zijn, want alle ruiters zullen er voor gaan. Vorig jaar lukte het met Va-Vite bij de 7-jarige hengsten. Benieuwd of het geluk dit jaar terug aan onze kant mag zijn.. Spannend, spannend..
http://www.winterequestriannights.be