17-02-2010

Na de Wen, in rechte lijn naar de Groentenjumping.

De Wen was niet alleen jumping, het was ook een ontmoetingsplaats.
De bondscoach kon heel wat Belgische ruiters aan het werk zien. Dan heeft hij zeker Niels Bruynseels, Jan Vinckier en Maurice Van Roosbroeck gezien, op respectievelijk 2e, 3e, en 4e plaats. Maurice Van Roosbroeck met Dylano, zoon van Cento Lano. Iedereen zal zeker ook genoten hebben om Jonas Vervoort bezig te zien, een jong talent, waar we het laatste nog niet van gezien hebben. Jonas zag vorige week, net voordat hij de Grote Prijs moest binnen rijden, zijn begeleidster Luciano Camargo, een zware val maken. Dat geeft niet veel moed om dan zelf de piste in te moeten. Jonas reed een topronde, maar kreeg 2 fouten.
Wie ook een topronde reed met hetzelfde resultaat, dat was Guy Janssens. Hij kocht Cortina Grande bij ons op stal. Cortina Grande sprong die proef met zoveel gemak, een echt concourspaard. Fijn dat zo'n paard niet naar het buitenland is vertrokken, want ook van haar hebben we het laatste nog niet gezien.
In de piste waren er soms verrassingen, maar daarbuiten even goed.
We hebben 2 echte supporters aan René en Roza Luytens. Zelf waren ze nooit echt gebeten door de paardenmicrobe, maar naar een toffe wedstrijd gaan, daar zijn ze altijd voor te vinden. Bij de Groentenjumping zijn ze er ook altijd, maar nu voor de eerste keer op de Wen.
En daar kwam Roza een jeugdvriend tegen, René Vets. Blijkbaar waren ze "plechtige communie-lieven". Dat zal zeker heel braaf geweest zijn.
In ieder geval was het een leuk gesprek, en vertelde Roza dat ze net hun trouwjubileum hadden gevierd, 50 jaar getrouwd. Het toeval wil toch wel dat René en Simone Vets net op dezelfde dag getrouwd zijn, en ook vorige maand de kaap van 50 jaar getrouwd hebben gehaald.
Dat heet dan toeval! Jeugdvrienden die op dezelfde dag trouwen, zonder het van elkaar te weten, en daar pas na 50 jaar achter komen. Heel fijn te zien dat beide koppels na die periode nog zo gelukkig zijn met elkaar.

Nu kunnen we het hoofdstuk "Wen" even achter ons laten, maar er komen voor ons nu ook drukke weken aan. De Groentenjumping! Vanaf volgende week zullen we regelmatig practische info geven ivm proeven, inschrijvingen, randanimatie,..
Achter de schermen is er al heel wat werk verricht.

Dit weekend vindt Patrik nog graag de tijd om op jumping te gaan naar het Panhof. Hij neemt Biba, Butterfly en Wrangler mee. Ook Ivan Dalton springt met Centro Z van het Schaarbroek (zoon van Cento Lano), die vorige week ook enkel één pechfout had in de 1.40m proef.
De kinderen trekken naar de gewestelijke pony-indoor in Kontich.
Het wordt voor de LRV ruiters van de provincie Antwerpen een druk weekend, met de provinciale indoor in Lille. Meer info in bijlage.