28-02-2010

Het stormt in Lille, en het regent kampioenenlinten voor de de Winterkes.

De weersomstandigheden waren vandaag rampzalig. Maar daar deinzen de kleinkindjes Ceulemans niet voor achteruit. Thibeau moest het met zijn ploegje opnemen tegen KRC Genk. Ze knokten zich terug van een 1-6 achterstand bij de rust, naar een 6-8 eindstand. Bijna was het gelukt.. Waar het vandaag voor de eerste keer lukte om een athletiekmeeting te winnen, dat was voor ons Julie! Ons nichtje Julie Ceuterick rijdt ook met haar pony, maar met haar A-pony's moest ze nog niet naar de provinciale indoor in Lille. Daardoor had ze de kans om mee te doen aan een loopwedstrijd in Essen. Op de scholenveldloop is ze nog nooit geklopt geweest, maar bij de echte athletiekwedstrijden, bleef het voorlopig bij ereplaatsen. Vandaag was ze voor 't eerst gewonnen! Goed, Julieke!
Dat mogen we toch zeker melden, ook al was de belangrijkste wedstrijd van de dag zeker en vast de provinciale indoor in Lille.
Het was koud, stormachtig, sommige pony's waren onder de indruk. Dan is het om als ruiter het hoofd koel te houden.
Zit het nu in hun achternaam, maar onze neefjes Jeroen en Jorgen De Winter kunnen dat als geen ander.
In de voormiddag maakten ze het succes van LRV Kontich kompleet. Niels De Laet won het stijlspringen in de reeks C licht. Jorgen won met zijn trouwe Obelix het stijlspringen in de reeks B licht, hij had exact hetzelfde aantal punten dan Dries Goossens. In de prijsuitreiking kwam Jorgen te weten dat Dries de zoon is van Peter Goossens, ook Dries combineert voetbal met ponyrijden. Hij moest in de namiddag nog spelen met Westerlo tegen AA Gent. Het eerste kampioenenlint was een feit.
We hadden het gehoopt, en ook Jeroen kaapte het lint weg in het stijlspringen in de reeks D midden. Hij deed er zelf een schepje boven op. Hij won met Flor, en werd 2e met Bolero.
De sfeer tussen de pony-ouders zat er goed in, en er werd gespeculeerd welk gewest dit jaar de beste prestaties zou neerzetten en de intergewestenwedstrijd zou winnen.. Het gewest van Essen was vandaag favoriet, met een enthousiaste chef d'equipe als Jan Mertens.
Maar ook het gewest van Mechelen - Kontich had een goede teamcoach, Kris Van den Bergh kreeg hiervoor extra hulp van zus Anja Van den Bergh. Zij konden het gewest Essen het nog aardig moeilijk maken..

Veel ging er afhangen van de barema-A wedstrijden in de namiddag. En daar ging Jorgen weer voluit in de reeks B licht. Hij zette een tijd neer met Obelix, waar niemand meer aankon. Jorgen kreeg zijn 2e kampioenenlint! Ons neefje Jorich Spits werd ook mooi 3e.
Dan ging het voor de jongens iets moeizamer. Het was niet slecht, maar ze hadden af te rekenen met een pechbalkje(s) voor Eclips, Roos, Amethist.. Bij Amethist was er een balkje in de barrage, er waren slechts 5 dubbel foutlozen in de klasse D licht van de 40 deelnemers. Het was voldoende om volgende week wel naar het nationaal te mogen in Oud-Heverlee.
De reeks C midden werd gewonnen door Dieter Arnouts met Bijou (LRV Kalmthout). Het gewest van Essen glunderde..
En dan mocht Jeroen nog met Flor en Bolero in de reeks D midden. Er werd uitgedokterd hoe Jeroen zijn barrage zou rijden, ergens heel kort afwenden. In de praktijk leek het minder makkelijk dan voorzien, en voor Jeroen en Flor moesten ze 4 strafpunten voor een weigering noteren.
Dan mocht er niets fout gaan met Bolero. En eigenlijk ging het allemaal heel erg goed. Jeroen en Bolero reden een snelle en foutloze barrage, waar ze 5e mee zouden worden. Winst was er voor Laurens Matthysen met Winnetou, weeral het gewest van Essen.
Maar... Door de prestaties van alle ruitertjes van het gewest Mechelen - Kontich ging de overwinning in de intergewestenwedstrijd niet naar Essen.. Zij moesten tevreden zijn met de 2e plaats.. En Jeroen en Jorgen? Die kregen samen met hun teamgenootjes er nog een extra kampioenenlint bij! Proficiat aan alle deelnemers! Door de wind, door de regen, ..
Volgende week trekken de geselecteerde ponyruiters op zaterdag naar de nationale indoor LRV in Oud-Heverlee. Dan nemen de verschillende provincies het tegen elkaar op in een interprovinciewedstrijd. Jeroen en Jorgen zullen er zeker mee voor gaan, voor de eer van Antwerpen.
Op zondag springen de paarden hun nationale wedstrijd in Oud-Heverlee.
http://www.lrv.be