27-02-2010

Cyber, 8e in GP CSN Gent, winst voor Abdel Said en Casper.

Patrik was bijzonder tevreden over zijn hengsten Cyber en Va-Vite. Beide hengsten sprongen met gemak de Grote Prijs van Gent. Met Va-Vite dacht Patrik dat hij foutloos was, maar blijkbaar moet hij onderweg toch licht iets geraakt hebben, en gevallen. Maar het was zeker geen ontgoocheling, eerder een bevestiging. Ook Cyber toonde weeral zijn inzet en vermogen. Hij stootte wel door naar de barrage, maar ze kregen een fout.
Het ziet er naar uit dat we veel mogen verwachten van de nieuwe lichting 8-jarigen. Guy Janssens en Cortina Grande waren ook in de barrage, zij werden 9e.
De winnaar was ook een 8-jarige hengst. Abdel Said reed Casper (Nabab x Codex) naar de overwinning. Dat mag toch een pluim zijn voor BWP Auction Antwerp, de veiling waar Albert Pfeffer zijn oog liet vallen op deze Casper.
Hij is een jaartje ouder, maar met zijn 9 jaar mogen we dit jaar heel wat van hem verwachten. Dan hebben we het over Dylano, zoon van Cento Lano. In de GP van de Wen waren Maurice en Dylano al goed voor de 4e plaats, en ook in Gent legden ze beslag op de 4e plaats met een overtuigende barrage.

Onze paarden krijgen nu een weekje rust. De volgende opdracht is de internationale concours Villeneuve Loubet, van 11 tot 14 maart.