08-03-2010

Caspar (Verdi x G. Ramiro) goedgekeurde dekhengst voor het SBS.

Het voorbije weekend was het de hengstenkeuring van het SBS. Zelf hadden we 2 hengsten ingeschreven, en ééntje hier van heeft groen licht gekregen voor de dekdienst.
Het gaat over Caspar, zoon van Verdi x G. Ramiro. Als Caspar even competitief wordt als halfzus Vakilly (Heartbreaker x G. Ramiro), dan ziet het er bijzonder goed uit voor zijn verdere carrière. Het is nog niet 100% zeker waar Caspar beschikbaar zal zijn voor de dekdienst, want Caspar is in mede-eigendom met Team Nijhof. Van zodra daar meer duidelijkheid over is, zullen we het zeker laten weten.
Waar wel zekerheid over is, dat is over Vondel..
Hij zal deze week naar de BWP hengstenkeuring gaan in de Warre. Voor de driejarige hengsten beginnen de proeven daar nu woensdag, de proeven onder het zadel.
Als Vondel DH Z (Va-Vite x Darco) groen licht krijgt, dan zal een gelukkige Erik De Winter hem maar al te graag ter dekking stellen op hun dekstation (Netehof St-Katelijne-Waver, tel: 0474/89.87.35). Laat het ons hopen..

Het voorbije weekend waren er goede prestaties voor Jeroen en Jorgen De Winter op de nationale pony-indoor, maar telkens naast een titel gegrepen. Als Vondel deze week de titel van goedgekeurde dekhengst heeft, dat zou al veel goed maken.

Amazone Anouk Van Den Eynde won zowel de titel voor de stijlwedstrijd en de Barema A bij de hoogste reeks D midden. Ook ons neefje Jeroen was bijzonder regelmatig. Hij wist als 3e en 4e te eindigen in de stijl, en in de wedstrijd op snelheid kwam Jeroen ook op plaats 3 en 4 terecht, dankzij de pony's Bolero en Flor. En een bijzonder gelukkige Marnick Spits; hij zag neefje Pieter Spits in de prijsuitreiking van de stijl D midden netjes tussen Anouk en Jeroen staan. Pieter werd 2e, een mooie prestatie!
Ook Jorgen was in de voormiddag bij de prijzen in het stijlspringen, hij werd 4e met Obelix (B licht). Winst was voor Evelien Kenis uit Beerse.

En wij? Zonder accidenten terug van Italië. En te weten dat Bjorn Warin in de buurt was, mag dat al een prestatie op zich heten..
http://www.selectionshow.be/nl/nieuwe-goedgekeurde-hengsten.php