11-03-2010

Geluk moet je gunnen..

Soms worden we er op aangesproken. Dat we misschien iets te open en bloot over een bepaald probleem durven spreken op de website.
Het is niet makkelijk om met dekhengsten de combinatie sport/fokkerij te doen.
Zeker niet met een hengst die dat tikkeltje meer karakter heeft. We hebben hem gekocht met het doel ooit de echte dikke proeven te rijden; Vertigo.
Fokker Daniel Hotte was ook op de hoogte van de problemen die we ondervonden, maar hij vond het zonde dat we hem wilden kastreren om dat doel te bereiken. We zagen een combinatie hengst/sport niet goed zitten in zijn geval.
Daniel Hotte wil het zelf proberen, en er is overeengekomen dat Vertigo terug keert naar zijn geboortestal.

We hopen absoluut dat dit voor Vertigo de beste oplossing mag zijn, we gunnen zeker en vast het geluk voor fokker Daniel Hotte en Vertigo. Met het nodige geduld en werk, kan het zeker lukken. Maar Patrik had in dit geval dat geduld niet.. We willen de fokkers bedanken voor het vertrouwen, we hebben zeker de kwaliteiten van Vertigo niet fout ingeschat, en hopen dat hij dat mag verder gegeven hebben aan zijn kinderen.

Een hengst die er op sportief vlak geen last van heeft om hengst te zijn, dat is o.a. Cyber. Hij heeft weer super zijn best gedaan in Villeneuve. En foutje in de barrage, maar toch weeral een foutloos parcours. Goed, jongen!
Ondertussen is het duidelijk dat Cyber het in de fokkerij ook lang niet slecht doet.
Volgend jaar mag iedereen kennis maken met Cyprus Hills. Ze is een dochter van Cyber en Jade du Ri d'Asse. Cyprus Hills verwacht dit jaar nog een veulen van Va-Vite.
We hebben haar vorig jaar al wel laten vrijspringen, en de halfzus van Withney sprong buitengewoon goed. De toekomst van onze stal blijft verzekerd!