14-03-2010

Waarom niet? Ontgoocheling is groot..

Deze dagen leefden we heel erg mee met schoonbroer Erik De Winter. De manier hij naar de hengstenkeuring van het BWP had toegeleefd, heel knap.
Hij had gewerkt met Vondel, op een rustige manier, zo kennen we hem. In Moorsele kreeg de zoon van Va-Vite groen licht om door te mogen naar de beslissende derde fase in de Warre, onder het zadel.
De eerste vertoning op woensdag had beter gekund onder het zadel, omdat Vondel nog iets te fris was. Onze mening was dat hij zich op donderdag en zaterdag goed herpakt had, en zich mooi had laten zien.
Maar wie zijn wij in dit geval?
Vooral bij Erik is de ontgoocheling enorm groot. Hij kan er nog steeds geen commentaar bij geven, en vraagt zich alleen af als hij de springfoto's ziet; "Waarom niet?".

De toekomst zal uitwijzen wat Vondel waard zal zijn. Momenteel heeft Vondel zelf ons zeker niet ontgoocheld, het verdict wel.

We hebben geleerd, zowel in de sport, als in de fokkerij, dat het steeds een weg is met vallen en opstaan. Ook tegenslagen proberen te relativeren, en er achteraf misschien nog sterker uitkomen.

Bij Patrik was het in Villeneuve Loubet ook een weekend van "net niet", maar dan kwam in de afsluitende 1.45m proef het eer-reddend klassement; Wrangler werd mooi 5e. Voor de rest is dit weekend geweest waar Patrik voor naar Frankrijk vertrokken was, ter voorbereiding van het buitenseizoen. En dat seizoen ziet er nog altijd veelbelovend uit. Nu de vorm opbouwen, en binnen enkele weken/maanden de vruchten proberen te oogsten.
http://www.bwp.be