17-03-2010

Groentenjumping; een practische vraag aan de (nationale) ruiters.

Een mededeling aan alle ruiters. We weten nog dat 2 jaar geleden er +- 400 combinaties waren ingeschreven op 1 dag voor de regionale Vor-wedstrijden.
Dit is voor niemand fijn, niet voor de organisatie, niet voor de deelnemers, want een onmogelijke opdracht.
In 2008 (laatste editie van de Groentenjumping) zijn door de extreem slechte weersomstandigheden enkel de nationale wedstrijden doorgegaan, en de regionale zijn destijds afgelast.
We willen ons dit jaar goed voorbereiden.
Het aantal inschrijvingen worden beperkt voor zowel de nationale als de regionale proeven.
Als organisator kunnen we niet sturen wie wel of wie niet kan deelnemen. Laat het ons zo stellen; wie eerst inschrijft, rijdt zeker..
En dat is Jeroen De Winter.. Rapper als mijn zus Wendy kan niemand zijn, ze is waakzaam op elk moment!

De inschrijvingen voor de Vor-ruiters zijn sinds gisteren open op www.equibel.be. Voor de nationale proeven kan men beginnen inschrijven vanaf 26/3/10.
Een practische vraag; zijn er ruiters die op voorhand al zeker weten dat ze wensen deel te nemen, en dat ze evt boxen willen huren voor het weekend? Dan moeten ze even een seintje geven op info@stal-ceulemans.be.
Als er voldoende vraag naar boxen is, komt er een speciale tent met wedstrijdboxen. De vraagprijs voor 1 box om de kosten te drukken, bedraagt dan 50 euro/box.
Voor ons is het een extra moeite om het te doen. Als de ruiters dit wensen, komen we aan die vraag tegemoet.
Gelieve iets te laten weten voor 22/3/10.

Dan nog een fijne mededeling:
Er wordt gezegd dat de inschrijvingen voor de Gold League te duur zijn. Zeker als je van plan zou zijn enkel de 1.20 en 1.25m proeven te rijden. Er wordt inderdaad een forfait gevraagd van 130 euro, waarmee je 3 proeven mag rijden, en paarden kan wisselen, zoals je zelf wenst.
In de hogere proeven is er meer prijzengeld, en kan je in principe meer inschrijvingsgeld recupereren.
Daarom speciaal voor de 1.20 en 1.25m proeven; een klassement over deze dagen.
De winnaar van de proef op vrijdag en zaterdag krijgt 20 punten, 2e plaats: 17 punten, 3e plaats 15 punten, 4e: 12 ptn, 5e: 10 ptn, 6e: 8 ptn, 7e: 6 ptn, 8e: 5 ptn, 9e: 4 ptn, 10e: 3 ptn, 11e: 2 ptn, 12e: 1punt.
Op maandag worden er dubbele punten verdiend.
De winnaar van het eindcriterium over deze 3 proeven krijgt een zadel, geschonken door Lieven Hendrickx. Met onze dank hiervoor!

Snel inschrijven blijft de boodschap. De start bij de Vor is gegeven, voor de nationale wedstrijden, is dat op 26 maart!

Bron bericht: gj