03-04-2010

Euphony Six Bars; ruiters strijden als echte Flandriens.

Het klapstuk van de avond, de Euphony Six Bars. De weersomstandigheden hadden héél wat beter gemogen.
In de 1.45m proef is het beginnen regenen, regenen, hagelen en terug regenen. De laatste proef op het gras voor de pony's werd geannuleerd. De prijsuitreiking van de 1.45m proef ging binnen in de tent door. Wel een leuke prijsuitreiking trouwens, want winst voor onze eigen Patrik met Wrangler van de Withoeve!
Op de tweede plaats stond Dirk Demeersman (Baron Cento), voor Vincent Lambrecht met onze Vakilly W! Super goed!
Goed warm in de tent. Maar dan? Gingen we door met de 6-Barenproef. Frank Vandeweghe vond het als manager van sponsor Euphony geen belemmering dat het wat regende.
En ook de ruiters zagen het wel zitten om de regen te trotseren, onze echte Flandriens.
De supporters gingen ook buiten staan, paraplu's in de aanslag.
Er stootten héél wat combinaties door naar de derde ronde. Tof om daar ook nog Ivan Dalton met Trinity (Diamant de Semilly), Patrik Spits met Discovery (Nabab x Heartbreaker) en nog eens Patrik met onze vosse hengst Cyber van Vrijhern te zien.
De muur van 2meter was er voor velen té veel aan. Maar niet voor Patrik met Cyber, Koen Vereecke en Wilm Vermeir.
Op de muur van 2,05m ging de balk uit de lepels voor Cyber. Voor Wilm Vermeir en Koen Vereecke verliep het wel vlekkeloos, en zij zijn de ex eaquo winnaars van de eerste nationale Euphony Six Bars! Patrik en Cyber werden mooi 3e, met Discovery werd hij mee ex eaquo vierde.
Rijden in de proef van je sponsor, dan wil je uiteraard extra je best doen, en dat is voor Patrik vandaag toch wel gelukt.

Het is niet enkel goed nieuws, want de terreinen hebben toch wel serieus geleden. Voor de parkings zal het een probleem kunnen worden.
We mogen gelukkig beroep doen op shuttlebusjes, en gebruik maken van de parkings aan het gemeentehuis en supermarkt Delhaize, allebei te vinden in de Leliestraat, echt in de nabijheid van de jumping.

We blijven iedereen van harte welkom heten. Kom de Flandriens op de fiets aanmoedigen van in de tent. Er zijn lekkere wafels te verkrijgen, en ook de biefstuk-friet valt bij iedereen goed in de smaak!

Nog een extra woordje over onze ponyproeven. Het waren soms pittige proeven, niet echt makkelijk, maar met mooie winnnaars.
In de proef Meynen (60-70) zagen we Lowie Wauters aan de winst. Hij was een fractie sneller dan neefje Jorich Spits.
De 1.20m proef werd gewonnen door Stef Bossaerts, net voor ons neefje Jeroen De Winter (Flor).
Eerder op de dag was Jeroen al gewonnen met Bolero in de 1.10m proef. Eveneens winst voor zijn broer Jorgen in de proef 70-80. Er stond weer geen maat op zijn Obelix, wat een tijd, wat een team!
De proef van 1m werd gewonnen door Emile Bouts, helemaal van Limburg gekomen. Ook daar zagen we Jeroen De Winter op een 2e plaats met Amethist.
Voor ons zijn alle deelnemers vandaag gewonnen. Ze hebben gezorgd voor mooie, en sportieve prestaties.
Onze welgemeende dank aan alle sponsors, met in het bijzonder voor de pony's firma's Meynen, Cavallo, Pronkenberg, Wellens en Horsewhip.

Resultaten van de nationale proeven komen morgen op de website, die van de ponyproeven in de loop van de week.
Met dank voor het geduld!
Ook de link naar de startlijsten voor de nationale proeven op maandag, geven we morgen even mee.

Bron bericht: gj