03-04-2010

Vincent Voorn voorlopig aan de leiding in het klassement 1.20m.

Op maandag mogen we van Lieven Hendrickx een zadel wegschenken. Een zadel aan de meest regelmatige ruiter in het 1.20m, een klassement dat we opmaken over 3 dagen. Vandaag zijn er reeds 2 manches verreden, op maandag zijn er dubbele punten te winnen.
Waar Jeroen Appelen gisteren aan de leiding kwam, sprokkelde hij vandaag geen punten, maar bleef hij toch ex eaquo op een 2e plaats in het klassement. In totaal heeft hij 20 punten, evenveel als Jan Vinckier (die vandaag 3e werd).
De ruiter die momenteel met een grote voorsprong het klassement leidt, is de Nederlandse topruiter Vincent Voorn. Hij is zeker niet gekomen om zomaar oefenrondjes te rijden, als er iets op het spel staat. En gelijk heeft hij.
Of het zadel effectief naar Nederland gaat, dat weten we maandag. Momenteel heeft hij 35 punten gesprokkeld, met een tweede plaats op vrijdag, en winst op zaterdag.
Maandag kennen we ook de opvolger van "Stefaan daagt uit", en weten we wie met de buit naar huiswaarts kan.
Door bij-inschrijvingen in de nationale wedstrijden, is de prijzenpot voor de Grote Prijs al gebracht naar 9.600 euro. En dat is ook echt de moeite! Dan worden er zeker geen oefenrondjes meer gereden.

Bron bericht: gj