05-04-2010

Egyptenaar Abdel Said wint Grote Prijs Groentenjumping met Avenir.

De Grote Prijs Mas Automatisering hier op de Groentenjumping, was het hoogtepunt van het weekend.
Maar liefst 10.000 euro was de uiteindelijke prijzenpot, en dan werden de beste paarden van stal gehaald.
Een pittige proef, met slechts 7 barragekandidaten. Opvallend was zeker dat zowel Pieter Devos als Abdel Said ieder 2 troeven hadden in deze barrage.
De volledige uitslag is te vinden via de bijlage.
Abdel Said won met Avenir, net voor Pieter Devos met Utopia van de Donkhoeve.
Eerder op de dag moest de vader van Pieter ook tevreden zijn met een 2e plaats. In de proef "Stefaan daagt uit", ging de overwinning naar niemand minder dan Katja, de vrouw van Joris De Brabander. Ook zij had wel n van de beste paarden van stal gehaald, met de merrie Fragence.

De Grote Prijs van de Vor werd gewonnen door Jordy Oostvogels, en dat doet ons bijzonder plezier. Jordy is bij ons op stal op leercontract, en hij zit ook boordevol talent.
Eerder op de dag werd Ivan Dalton in de 1.25m proef 2e met Amaryllis, na Bert Panneels. De overwinning was voor Bert net niet voldoende om het zadel voor het eindklassement te winnen. Dat ging naar Nederland, samen met Vincent Voorn.

Vincent Voorn was in de 1.40m ook in bijzonder goede doen. Enkel Vincent Lambrecht kon de tijd van Vincent Voorn nog verbeteren.

In de Grote Prijs had Patrik zelf het geluk niet om zich te plaatsen voor de barrage. Nochtans lieten Cyber, Va-Vite en Withney goede dingen zien. Het seizoen blijft er goed uitzien, ook al hadden we vandaag graag meer gehad. Toch een vermelding waard; Maurice Van Roosbroeck was met Dylano (zoon van onze hengst Cento Lano) wel in de barrage, en hij toonde weer zijn ongelooflijk vermogen.