12-04-2010

Va-Vite toont zijn kwaliteit en vermogen in Lummen, maar weer die driesprong..

De eerste week van de Springtour in Lummen zit er op. Een ideale voorbereiding voor het buitenseizoen.
Va-Vite die zijn eerste echte 1.50m proef voorgeschoteld kreeg, en dit heel knap wist te verteren.
Op vrijdag en zaterdag liep Va-Vite al foutloos in de 1.35m en de 1.40m proef, en op zondag mocht het dus gerust iets meer.
De voorlaatste sprong, dat was de driesprong. Tot daar was Va-Vite nog foutloos.. Maar, waar het ook fout ging in de Grote Prijs van de Groentenjumping, liep het dus nu ook mis in Lummen.
Zowel de balk van de middelste sprong, als van de uitsprong uit de lepels, en daar kwamen de 8 strafpunten.
We onthouden de super ingesteldheid waar Va-Vite de hoge proeven mee blijft springen, en de rest dat zal hopelijk dan wel komen!
Ook Etoile liep 2 super omlopen bij de 6-jarige paarden. Hij was twee keer foutloos. Wie de Toulon-zoon graag aan het werk ziet, hij zal nu zondag ook deelnemen in Broechem, bij de wedstrijd van de jonge paarden.
Er zullen heel wat jonge beloftes van onze stal aan het werk zijn in Broechem.

Eén van onze vroegere jonge beloftes maakt het nu helemaal waar met Guy Janssens. Vorige week stal Guy bij ons op de Groentenjumping de show met zijn ezel Speed.
Nu moest je geen ezel, maar een heel goed paard mee hebben om de 1.50m proef te springen in Lummen.
Het Jugetra team heeft een bijzonder competitief paard aan Cortina Grande. De combinatie werd gisteren knap 5e in de eerste 1.50m finale, en daardoor werd Guy 1e Belg.
Dat is uiteraard heel goed nieuws, en het toont ook de kwaliteit aan van de paarden die bij ons op de feestveiling werden voorgesteld. De dochter van Cortina Grande (Farah Grande) maakte deel uit van onze veilingcollectie.
http://www.lummen-horses.be/nl/lentetour/uitslagen_1.html