26-04-2010

Geluk vindt je op de oevers van de schelde; op de rug van Wrangler en Va-Vite!

Jumping Antwerpen zit er op. De top van de wereld tekende present, en Patrik ging eigenlijk zonder verwachtingen, maar met heel veel zin. En zo kennen we hem!
Dat we aan Wrangler een top-concourspaard hebben, dat mogen we al enkele maanden ondervinden. Vorig jaar liep hij rond deze tijd nog LRV-wedstrijden, en nu mocht hij op één van de mooiste locaties een hoofdrol opeisen.
Zaterdagavond was een proef, waar we op voorhand van hoopten dat hij kans maakte. Het jachtparcours, waar hij als derde laatste zou mogen aantreden.
Er waren zoveel ruiters al zo snel gegaan, dat we zelf dachten dat we geen kans meer hadden. Gregory Wathelet stond op dat moment aan de leiding, maar er waren heel wat super snelle rondes gereden.. Dan de beurt aan Wrangler. Een tikje op hindernis 3, met al 4 strafseconden aan het begin van het parcours. En daarna liep het super! Zonder die fout zou hij 2e geworden zijn, maar nu was hij nog 5e! Moeten we zeggen hoe fier we waren op Wrangler?
En de winst bleef in België voor Gregory Wathelet. Mooi, mooi.
Op zondagochtend de 1.40m proef, de Prijs Agora. Patrik was bijzonder gemotiveerd met Wrangler en Cyber. Op vrijdagavond had Cyber al een mooie 7e plaats gehaald in de 6-barenproef. Over 1.85m liep het prima, en bij 1.95m viel er een balkje, maar wij toch super tevreden.
Dan mag een 1.40m proef geen probleem zijn voor Cyber, en hij liep het dan ook foutloos. En snel genoeg om nog geklasseerd te zijn op een 13e plaats.
Op Wrangler stond er weer geen maat op. Patrik reed verstandig en snel, de winst was binnen!! Het weekend kon op dat moment voor ons al niet meer stuk. Ook al moesten we nog beginnen aan de Grote Prijs.
De Grote Prijs van Antwerpen, de prijs CMB, met een loodzwaar parcours. De tijd bleek al snel een extra moeilijkheid te zijn, want die stond erg kort.
Er mochten 50 combinaties in deze proef starten, en hiervan hebben 4 paarden iets te maken met onze stal. Topinambour van Penelope Leprovost komt van bij ons op stal, en van zijn moeder (Navaretto, v. Veneur de Luc) hebben we nog 2 zonen van Va-Vite. Dan is er Won-Ami van Gregory Wathelet, die we ontdekt hebben op LRV-wedstrijden en zo in de grote sport is geraakt. Bij Dylano en Maurice Van Roosbroeck tekent Cento Lano voor het vaderschap. En dan onze eigenste Va-Vite, die aan de tot dan toe zwaarste opdracht van zijn carrière mocht beginnen..
Het was voor ons ongemeen spannend om het te volgen, maar we zijn ongelooflijk gelukkig met de prestatie van Va-Vite. Hij liep de eerste omloop foutloos! Ook Dylano en Topinambour gingen door naar de tweede omloop, en hoe!
In de tweede omloop sprong Va-Vite met nog meer vertrouwen als de eerste omloop, maar viel er één blokje uit de muur. Hij zou er tiende mee worden, een klassement waar we op voorhand voor wilden tekenen!
Winst voor de super snelle Simon Delestre met Napoli Du Ry. Een bijzondere prestatie voor de stal van Albert Peffer. Na de overwinning in de Grote Prijs van Antwerpen in 2008, waren ze er nu zo dicht bij.. Abdel Said en Avenir deden een topronde, en werden heel mooi tweede.

In de prijs Carlsberg (finale van de Silver-wedstrijden), reed Ivan Dalton een sterke ronde met Larenza vd Dwerse Hagen. Ze stootten door naar de barrage. De winnaar van de proef kreeg maar liefst een TV er bovenop. We mochten een overgelukkige Sven Van Dijck in de prijsuitreiking zien. De TV was vandaag niet voor Ivan, maar als hij misschien met de beelden van zijn barragerit naar Videodinges gaat, maakt hij kans! Het was zo hilarisch, dat we er allemaal toch mee konden lachen.

Onze dank gaat uit naar de organisatie van Jumping Antwerpen. We hopen volgend jaar opnieuw te komen, het was top!
http://www.chronomax.be/results.html?id=19