28-04-2010

Met Opium in ons hoofd..

Zondagavond dopingcontrole voor de ruiters.. Er waren ook al heel veel paarden gecontroleerd, maar de ruiters ontsnapten dus ook niet. Echte athleten, natuurlijk..
Na de Grote Prijs was Patrik natuurlijk ook gelukkig, met de prestaties van Va-Vite en eerder op de dag met die van Wrangler. Maar toch, op dat moment zaten we ook met Opium in ons hoofd.
Niet één of andere drug, die ze met de dopingcontrole zouden kunnen opsporen.
Neen, met Opium de Salbris, zoals wij hem gekend hebben. En Opium van 't Waaihof, zoals Koen Vereecke hem kende, en sinds 3 dagen Eiken Sato de bruine hengst kende.
In de speedproef van zaterdagavond, ging Eiken voor de tijd met Opium. Het ging bijzonder goed, tot aan hindernis 8, de boot.
Opium schatte het fout in, en ze gingen samen over kop.
Het was meteen te zien, dat het vrij ernstig was.
Achteraf blijkt de knieschijf geraakt te zijn, en er zou een operatie nodig zijn. Pas dan kunnen ze zien hoe ernstig de fracturen in de knieschijf zijn.
Als dekhengst zou hij later terug actief kunnen zijn, maar de sportieve carrière lijkt momenteel een vraagteken.
We kennen Opium als een voorzichtig paard met veel vermogen. Hij had zeker een mooie toekomst kunnen hebben, dus laat ons mee hopen..
In ieder geval hebben we, als Stal Ceulemans, momenteel een geste gedaan tegenover eigenaar Paul Inghels.
We voelen uiteraard mee, en via stal 't Waaihof, zal er nu de mogelijkheid geboden worden om sperma aan te kopen van onze hengsten Va-Vite en Cento Lano, aan dezelfde voorwaarden als hier op stal. Per dekking hebben we uiteraard voorzien, dat Paul Inghels iets kan recupereren voor zichzelf. Want zoiets meemaken, dat is de schrik van elke ruiter of eigenaar. We kunnen de fokkers uit West-Vlaanderen dan ook aanmoedigen om naar Stal 't Waaihof te gaan voor onze hengsten.

We hopen op een veilig en sportief verloop in Lummen. Patrik zal toch alleen aan de start komen met Wrangler en Withney.
Cyber mag dit weekend rusten, want hij vertrekt volgende week mee richting Italië, naar CSI*** Pontedera.
http://www.lummen-horses.be/nl/csio/uitslagen.html