01-05-2010

Emoties in Lummen!

Voor Stal Ceulemans waren er twee ijzers in het vuur bij de Derby van Vlaanderen. Ons eerste ijzer was Centro Z, zoon van Cento Lano, met de Ierse ruiter Ivan Dalton. Ivan reed een geweldige ronde, en had slechts 8 strafpunten tot aan hindernis 16, waar hij de heuvel op moest, om dan stijl de helling naar beneden te nemen. Ivan vergiste zich echter van doorgang naar boven, hij sprong de hindernis teveel aan de rechterkant, en werd uitgesloten.. Pff, maar toch een bijzonder goede omloop gedaan!
Patrik en Wrangler mochten bij de laatste combinaties binnenkomen. Op dat moment stond Henk van de Pol aan de leiding, na een knappe nulronde. Ook Wrangler bleef lang uitzicht houden op een nulronde. Tot aan de duivelse Devil’s Dike. En dan komen we aan bij de topmentaliteit van Wrangler. Hij miskeek zich op het eerste element van de driesprong in deze vaste combinatie. De hindernis viel, Patrik even zijn evenwicht kwijt, waardoor hij het middelste element niet onmiddellijk kon springen, een stop dus. Bij een Devil’s Dike is er de extra moeilijkheid met het niveauverschil. Je moet dan naar beneden springen, en dan de laatste terug omhoog er uit springen. Maar terug naar de wedstrijd. Hindernis A ligt op de grond, de jury belt, tijd wordt stil gelegd. Hindernis A wordt opzij gelegd, Patrik en Wrangler gaan er terug uit. Er wordt opnieuw gebeld, Patrik rijdt opnieuw de Devil’s Dike aan, en dan verloopt het prima. Foutloos over A, B en C. Ze rijden verder over de volgende hindernissen, met tot dan op het scorebord de 8 strafpunten voor de balk en de weigering. Maar dan…. Blijkbaar was er discussie bij de jury, en had Patrik de Devil’s Dike niet mogen verlaten. Ook al waren ze verder terug goed onderweg, en liep het op de volgende hindernissen ook vlekkeloos, ze werden uitgesloten.
En toch waren we weer bijzonder fier op Wrangler. Even was er bij Patrik een misnoegen, dat hij na afloop van de wedstrijd ook geuit had bij de jury. Er was wel een communicatieprobleem, en de tijd had niet mogen stilgelegd geweest zijn. Patrik had de Devil's Dike niet mogen verlaten, om terug hindernis A aan te rijden. Hij had er in moeten blijven (omdat aanzien als vaste hindernis), en meteen verder naar B en C moeten rijden. Maar de tijd lag stil, de hindernis werd aan A terug vrij gemaakt, en vandaar het misverstand. Als het achteraf verder nog wel goed had verlopen, had Patrik nog wel kans om een 8-punter te zijn, met FEI-rankingspunten, en nu is er niets.
Maar laat ons positief zijn, en het goede onthouden. Weeral het goede gevoel dat we hadden met Wrangler. De inzet die hij toont, en het plezier om zo’n wedstrijd te kunnen rijden, dat is toch ook wel van belang! En de Belgische eer werd zeker hoog gehouden door de broers Nick en Jan Motmans. Nick werd met 4 strafpunten in de derby nog mooi 3e. Jan had uitzicht met Quick Chin op een mooi klassement, maar moest uiteindelijk 8 punten incasseren, toch een top 5 plaats. Eerder wist hij al 2x de Derby op zijn naam te schrijven. Een fiere opa Motmans mocht het van dichtbij meemaken, en wist zelf te vertellen dat hij in zijn eigen carrière maar liefst 1.049 bekers won! De appel valt niet ver van de boom.
Een beker hebben we nog niet gewonnen in Lummen, maar toch al enkele keren een klassement kunnen rijden. Ook vandaag! Eerder op de dag hadden we zeker een fantastisch gevoel, dankzij Withney. Waar het niet wou vlotten op donderdag, bij de eerste kans op kwalificatie van de Grote Prijs, liep het vandaag allemaal wel volgens plan. Een mooie 5e plaats in de kleine Grote Prijs, en een startplaats in de Grote Prijs. Het is zeker iets om naar uit te kijken, en het zal voor ons ook weer vol emoties zijn. Teleurstelling als het minder verloopt, en blijheid als het wel mag lukken naar de tweede ronde toe.
We zullen het moeten nemen zoals het komt. De ontknoping van het Belgisch kampioenschap voor de 7-jarige paarden zal ook voor de nodige spanning en sensatie zorgen. We kijken graag uit naar de prestaties van Joe Clee met Dollar van ’t Eigenlo.
In de Grote Prijs leven we niet enkel mee met Withney en Patrik, maar voor al onze Belgen, en in het bijzonder voor Maurice Van Roosbroeck, die zijn Dylano (zoon van Cento Lano) bijzonder aan het springen heeft. Een mooie reclame voor onze stal, dat is fijn. Ook Penelope Leprovost maakte op vrijdag al een super reclame, door de toprondes met Topinambour. Foutloos in de eerste manche van de Nations Cup, en een pechfout in de tweede omloop, zorgden mee voor een prima resultaat voor het Franse team.
Vandaag kwamen niet enkel de grote kanonnen van stal. Ook de pony’s sprongen hun eerste buitenwedstrijd voor de LRV. Onze neefjes Jeroen en Jorgen De Winter hebben hun start niet gemist. Winst voor Jeroen in de klasse D midden met Bolero, winst voor Jorgen in B licht met Obelix, 3e en 4e plaats in D licht voor Jorgen met Eclipse en Rose, winst in de stijl voor Jeroen en Amethist.
We hebben opvolgers in zicht! Een stal, dat run je niet alleen, dat doe je met een heel team. Vandaag is dat weeral eens duidelijk geweest. Door de wedstrijden in Lummen, en het ponytornooi voor onze jongens in Gierle, konden we zelf niet voor ons pas geboren veulen zorgen. Patrik en ik waren er wel bij als ze geboren is, maar dan riep de sport. Vandaag bleek ons Ultra Boyke uit Cadjanine toch nog een zorgenkind. Na het krijgen van een baxter ziet het er allemaal al heel wat beter uit. Onze dank gaat uit naar diegenen die vandaag voor het veulen gezorgd hebben. Bedankt, Tim,Raf, Francis, Jeroen, Jef, vake Jos, Gilles, Petra, Sven, Gene, Marco, en iedereen die al eens kwam kijken. We hebben op die manier ons kunnen concentreren op de sport, en zijn bewust hoe kwetsbaar een jong leven kan zijn. Nu nog een naam kiezen. Mijn Engels is niet opperbest, maar als we praten over bijzonder waardevol en kwetsbaar, dan komen we bij Ultra Precious DH Z.

Laat ons morgen met zijn allen nog genieten in Lummen. Want zo’n organisatie, dat moeten we toch wel koesteren. Mooie natuur, mooie accommodatie en organisatie, mooie sport, wat willen we nog meer?
http://events.scg-nl.nl/2010/lummen3/results/results.htm