03-05-2010

Cento Lano, wees er als de kippen bij!

Je moet zeker geen kieken zijn, als je als fokker zou kiezen voor een hengst als Cento Lano.
Maurice Van Roosbroeck beloofde ons al 4 jaar geleden, dat hij reclame zou maken voor onze schimmelhengst. Wij geloofden in zijn woorden, maar toch werd Dylano (zoon van Cento Lano) nog niet zo in waarde geschat.
Vorig jaar was het al duidelijk met enkele prachtprestaties, en een 8e plaats op het Belgisch Kampioenschap van de seniors.
Maar gisteren heeft hij de laatste critici de mond gesnoerd. Op een overtuigende manier werkten ze de eerste en de tweede omloop van de Grote Prijs van Lummen af, en werden ze 2e.
We kunnen alleen maar hopen dat Cento Lano met de tijd nog nieuwe Dylano's op de wereld mag zetten.
Onze jonge hengsten hebben het druk met de combinatie sport - dekdienst. Maar Cento Lano heeft tijd. Hij heeft zelf zijn sportcarrière een beetje gemist door 2 koliekoperaties, een gebroken staart, maagzweren, hoefproblemen. Maar steeds kwam hij terug. Hij vocht zich terug en werd een Grote Prijs-winnaar. Vorig jaar werd er door een medisch probleem een streep door zijn sportieve carrière gezet, maar ook nu is hij stilaan aan het terug komen. Hij geniet van de aandacht en heeft een ongelooflijke werklust.
Dat ook zijn kinderen dezelfde mentaliteit hebben, prachtig om te zien.
Normaal gezien vertrekt Cento Lano eind juni op werkvakantie naar Frankrijk, voor onze 2-jarige merries op hun wenken te bedienen. Als je overweegt om je merrie te laten dekken door Cento Lano, wees er dan als de kippen bij.
We doen een extra promotie. Hij zal dekken aan 600 euro + BTW, met garantie op een levend geboren veulen.
Er wordt flexibel gewerkt, als achteraf de keuze van de hengst verandert, binnen de beschikbare hengsten op ons dekstation, is dat steeds bespreekbaar.

Het voorbije weekend in Lummen is weeral gebleken dat ze op Stal Ceulemans echte paardenkenners zijn.
Topinambour, de Heartbreaker-zoon van Penelope Leprovost, verbleef als jong paard op Stal Ceulemans. Ook met de moeder van Topinambour werd er gefokt, en zijn er nog steeds 2 jonge zonen van Va-Vite op stal present. En dan natuurlijk die andere Heartbreaker-zoon, die van zich liet horen!
De titel van het BK van de 7-jarige paarden, een opsteker voor onze stal. Dollar van 't Eigenlo (foto), dat is een gedeeld succes. Mede dankzij Stal Ceulemans, Patrik Spits, Ludwig en Jasmien Criel, fokker Danny Van Lombergen, en vooral dankzij ruiter Joe Clee is de titel een feit!