24-05-2010

Va-Vite doet het foutloos in 1.50m en haalt kwalificatie GP CSI Béthune.

Patrik heeft al veel ervaring op internationale wedstrijden, en telkens leidt hij paarden op tot 1.50m niveau. Dat probeert hij toch althans! Op zondag was Va-Vite toch mooi foutloos in de 1.50m proef, een proef die telde voor kwalificatie van de Grote Prijs. Ze werden 10e en de kwalificatie was een feit.
Eerder op de dag sprong Wrangler ook dubbel foutloos. Ze reden de proef bewust iets voorzichtiger, en zo werden ze 9e. Op zaterdag iets te snel gegaan, en zich even mispakt..
Dan moet je even gas terug nemen en met het verstand rijden.

Met verstand rijden, dat doet ons neefje Jeroen De Winter als geen ander. Ervaring op hoge hindernissen had hij eerder niet, maar daar heeft hij in Bonheiden een snelcursus in gekregen! Omdat het op zaterdag in de 1.30m proef rechtstreeks op tijd zo goed ging, wou hij zelf ook de Grote Prijs van de pony's rijden.
Iedereen werd een beetje stil als ze de hindernissen aan het opbouwen werden, maar Jeroen bleef zoals altijd even kalm. Gewoon het parcours verkennen, en er het beste van maken in de ring. Ze deden een prima ronde, en kregen onderweg 2 lichte fouten. Het was super voor het vertrouwen en een goede leerschool.
Vorig jaar had Jeroen al eens kunnen proeven van een internationale wedstrijd dankzij Kris Livens met de pony's Idool en Flor. Maar dit is de eerste keer dat hij ook de hoogste ponyproeven mee rijdt.
Jeroen bleef er nuchter onder, en ging 's avonds nog zijn jongere pony Romario trainen. Op maandag trekt hij naar de wedstrijd bestgaande rijpony in Pulderbos, waar hij zowel moet springen als dressuur rijden.

En zo is er altijd wel iets te doen! Wij kijken graag uit naar de Grote Prijs in Béthune, waar Patrik en Va-Vite aan de start komen. Ook Sherlock (in eigendom van nonkel Paul Ceulemans), zullen we graag volgen. Zijn kleine evenbeeld (Mini Sherlock) sprong met Marnick alvast naar de winst in de mini mini Grote Prijs van Koningshooikt! Maar wie het kleine niet eert..
Ook Thibeau deed het super, bedankt Tess voor de foto's!

Volgende week is het ook spannend. Dan gaat Nathalie voor de allereerste keer een wedstrijd rijden, een oefenwedstrijd in Bevel. Thibeau heeft gisteren nog met haar pony Kroeli mogen rijden, en ook dat ging goed. Nathalie ziet het helemaal zitten. Dan volgt ze het spoor van grote broers Jeroen en Jorgen De Winter!
http://www.clubhippiquedebethune.com/concourscsibethune/resultats2010

Bron foto: Tess