25-05-2010

Eric Navet wint GP Béthune, Va-Vite doet hopen naar meer..

In Béthune waren er wel wat topruiters aan de slag. De uitslag in de Grote Prijs was daar een perfecte weergave van; overwinning voor Eric Navet, 2e plaats voor Nicolas Delmotte, en op de derde plaats niemand minder dan Michael Withaker. Wel 3 Belgische ruiters in de barrage van de Grote Prijs; met overtuigende nulrondes in de omloop van Niels Bruynseels (Nasa), Philippe Lejeune (Boyante de Muze) en Gregory Wathelet (Copin vd Broy). In de barrage kregen ze alle 3 een fout, en vielen daar door net uit de top 8.
Va-Vite begint echt te groeien in de 1.50m proeven. Hij sprong de Grote Prijs met veel overtuiging, vooral ook in de driesprong gaf hij aan dat hij over heel wat vermogen beschikt. Spijtig genoeg kreeg hij op het einde van het parcours 2 fouten op stijlsprongen. Eén keer kwam de afstand net iets te dicht, en op de allerlaatste hindernis viel de 2e fout.
Over het algemeen lieten de Belgische ruiters goede dingen zien, zo ook José Thiry met Sherlock. Met één fout in de omloop toch reden om tevreden te zijn.
Ook Wrangler deed op zondag wat we zo graag van hem zien; een snelle nulronde. Als je in Frankrijk denkt dat je snel bent, dan ben je soms nog pas maar net in de prijzen. Snel is nog niet snel genoeg, dus we waren heel tevreden met de 5e plaats.

Het volgende weekend krijgen andere paarden de kans om zich te tonen. We trekken graag naar de Champi Jumping in Wiekevorst. Bij de 6-jarige paarden op vrijdag start Patrik met Etoile, Lady Mc Beth en Uriano. Verder springen op zaterdag en zondag Coco Chanel, Wereld Star en Discovery S de 1.25m proeven.
Ook Ivan Dalton komt aan de start met o.a. Fiko R (Darco), Cashmira (Cento Lano), Trinity (Diamant de Semilly) en Callide (Carpaccio).

Het voorbije weekend won Jordy Oostvogels nog een 1.25m proef met Amaryllis Dwerse Hagen in Wemmel (Jochri's Club). Jordy trekt het volgende weekend naar Moerzeke.

En zo blijven alle ruiters dit weekend dicht bij huis. Stilte voor de storm, want er komen daarna terug drukke tijden aan. Het weekend van 4 tot 6 juni beginnen we in Bourg-en-Bresse (Frankrijk), van 10 tot 13 juni naar Sopot (Polen) en van 17 tot 20 juni hopen we naar Lons-Le-Saunier te gaan. Alleen voor het laatste moeten we nog groen licht hebben van de bondscoach. Dan zou Va-Vite weer in actie gaan. Zoals hij dit weekend sprong, dat doet hopen naar meer! Het voorbije weekend kon bondscoach Philippe Guerdat in Béthune toch Belgisch talent ontdekken. Het zal nodig zijn, nu een gevestigde waarde zoals Dirk Demeersman waarschijnlijk enkele weken out is met een gebroken hand.. Verdorie toch. We wensen Dirk een spoedig herstel.
http://www.champi-jumping.be

Bron foto: Van Hoof Nancy