27-06-2010

Wrangler 3e in de afsluitende 1.45m proef op zondag in Canteleu.

In de eerste kwalificatieproef op vrijdag was het voor Cyber met 2 lichte springfouten niet gelukt om zich te kwalificeren voor de Grote Prijs. Een tweede kans hiervoor kreeg hij op zaterdag, in de 1.50m proef. Veel mocht er dan niet mis gaan, en het zag er bijzonder goed uit, tot op de 4e laatste hindernis. Een hindernis fout ingeschat, en een stop. Daarna herpakte Cyber zich meteen, en hij legde alles verder foutloos af. Met 2 tijdfouten erbij, kwamen ze op 6 strafpunten, net voldoende voor de kwalificatie voor de Grote Prijs.
En zo zal kleine Cyber zijn eerste echte Grote Prijs lopen. Ook al mogen we er nog niet teveel van verwachten, voor ons is het bijzonder fijn dat hij weinig moeite lijkt te hebben met de hoogte.
Ook de andere Belgen waren in bijzonder goede doen in Canteleu. Knap werk van Koen Vereecke (Carlito C) en Karline De Brabander (Bamako de Muze) die met een foutloze barrage respectievelijk 3e en 5e werden in de 1.50m kwalificatie. Winst was weer voor de Franse ruiter Julien Epaillard. Nochtans kwam Jérome Guéry met Waldo dicht in de buurt, met een kortere tijd maar een springfout, goed voor de 7e plaats.

Julien Epaillard wint op die manier zijn 3e rubriek op de concours in Canteleu. Op zaterdagochtend mislukte één wending voor Patrik met Wrangler, waardoor ze een fout in de 2e fase kregen. Geen pech voor Wrangler op zondagochtend. Patrik denkt dat hij de snelste proef ooit gereden heeft, en stond er van te kijken dat er 2 ruiters nog sneller gereden hadden. Toch weer een bijzonder knappe prestatie van Wrangler, abnormaal wat een mentaliteit dat hij heeft. Volgende opdracht voor Wrangler wordt La Coruna. Zo ver zijn Etoile en Cyber nog niet, zij komen vandaag nog in actie in Canteleu.

In Bonheiden zal Ivan Dalton de Grote Prijs springen met Rapsody DH.
http://www.jump-results.com/OPEN/canteleu10.htm