16-07-2010

Paarden zijn de perfecte remedie.

Gisteren hebben we het in Aken zelf mogen beleven. Een ruiter als Ludger Beerbaum, daar verwacht je op voorhand een perfect nulritje van. Zeker op eigen bodem, voor eigen publiek, met bergen van ervaring. Hoe ga je van 0 naar 18, en in de tweede omloop terug naar 0.
Het is een vreemde sport. Het ligt op een klein plaatsje, en het minste wordt afgestraft. Het kleine broertje Polen kwam er als 10e uit in Aken, en mocht niet terug naar de 2e omloop. En toch vond ik dat het Poolse team het goed heeft gedaan. Ze hebben hun goed verdedigd, en hebben toch eens op die prachtige grasmat in Aken mogen rijden, zonder een slecht figuur te slaan. Op het overwicht van de Ieren gisteren, daar zal genoeg over geschreven worden. Knap om te zien.
Momenteel is de jeugd aan het werk in het Franse Jardy. Resultaten kunnen bekeken worden via de link.

In het leven zijn resultaten niet alles. We hebben bijna 3 weken een zieke zoon gehad. Thibeau heeft ook een weekend in het ziekenhuis doorgebracht, en thuis kreeg hij maar niet de moed om zich echt te herpakken. Een virale infectie noemt dat dan. Hoofdpijn, moe, geen energie.. Het waren 3 lange weken. Toen hij zijn nichtjes, neefjes en broer de valiezen zag pakken voor het ponykamp, wou hij toch ook zo graag mee. Maar hij kon niet. Maar waar een wil is, is blijkbaar een weg. Eergisteren hebben we hem achterna gebracht op ponykamp, en dankzij de leiding, zijn pony, en zijn clubgenootjes, gaat hij helemaal terug de goede weg op. Gelukkig maar!
http://www.jump-results.com/OPEN/jardy10.htm