26-07-2010

4 op een rij!! Proficiat Jeroen en Bolero!

Het tornooi van Heist-op-den-Berg was voor ons een heel fijn tornooi.
Heel veel bekend volk, gezellige ambiance, een echte gezinsuitstap, want de allereerste keer dat Patrik er een hele dag kon bij zijn. Zoontjes Marnick en Thibeau waren super gemotiveerd, en deden alles foutloos (Marnick met Valesca en Mini-Sherlock, Thibeau met Kroeli, Paco en Queeny).
Zij rijden in de beginnelingen-reeksen, leuk om ze bezig te zien.
Het was vooral uitkijken naar de prestaties van onze oudere neefjes Jeroen en Jorgen en nichtje Mieke in de hogere reeksen. Daar ging het al op snelheid.
En snel ging het zeker! In B licht kon Jorgen gaan voor 4 overwinningen op een rij met zijn trouwe Obelix. Het ging heel snel en foutloos, maar de meisjes waren sneller vandaag! Winst bleef in Heist-op-den-Berg bij Emily Adams en Beauty, op de 2e plaats Liese Bos, en op de 5e plaats ons Mieke Ceuterick met Xander! Jorgen was toch blij met de 3e plaats met zijn Obelix. Eerder op de dag had hij de proef van D licht al gewonnen met Eclipse. Hij liet zo zijn broer Jeroen De Winter achter zich. Jeroen werd tweede met Amethist.

En dan werd het terug uitkijken naar de hoogste reeks, de proef D midden. Jeroen was al 3 keer gewonnen met Orchid's Bolero. Hij plaatste zich zowel met Flor vd Mispelaer als met Bolero voor de barrage. Met Flor kwam er een foutje in deze barrage. Met Bolero lukt het allemaal volgens plan, de 4e overwinning op rij voor de pas 7-jarige Bolero. Samen zijn Bolero en Jeroen 20 jaar, nog bijzonder jong, en bijzonder succesvol. Heel tof!

Na de prijsuitreiking van het springen, mocht Jeroen terug in de ring. Deze keer voor dressuur! Het was misschien al 3 of 4 jaar geleden, maar het achttal van Kontich had de hoogste reeks (midden) gewonnen. Een opsteker voor de club van Kontich, proficiat aan het achttal en kommandant Bart Malisart. Jeroen mocht mee demonstreren, samen met Dimme D'Haese (broer van 4 op een rij Brent) en 6 lady's van Kontich. "Wanneer gaan we dat nog eens mogen mee maken", was de reactie van een gelukkige commandant. Hopelijk moeten ze er niet opnieuw 4 jaar op wachten..
Zondag gaan we opnieuw op stap met de pony's. Dan trekken we naar Wuustwezel.

Dan kan Patrik er zeker niet bij zijn. Het Flanders Horse Event begint op donderdag, met de Grote Prijs op zondag 1 augustus. We sturen onze hevigste supporter naar Beervelde, dat staat vast!

Onze hevige supporter vake Jos mocht zondagavond ook nog even afkoelen. Enkele weddenschappen en uitdagingen later zaten er nog enkele andere straffe mannen in de put.
http://www.flanders-horse-event.be